SMART COMMUTING
SMART COMMUTING

Projekt SMART COMMUTING, sufinanciran iz programa transnacionalne suradnje Središnja Europa 2014. -2020., zajedno s ostalim projektima na temu održive mobilnosti, planira započeti rješavanje prometnih gužvi u gradu Zadru, s naglaskom na područje Poluotoka.

Naziv projekta:  SMART COMMUTING
Vodeći partner: grad Rimini (Italija)
Partneri: 12 partnera iz raznih zemalja Europe (Italije, Austrije, Slovenije, Češke, Mađarske i Hrvatske (pridruženi partner Grad Zadar))
Ukupna vrijednost projekta:  1.555.337,00 €
Razdoblje provedbe projekta:  1. lipnja 2017. - 31. svibnja 2020. godine (36 mjeseci)
Program:  Programa transnacionalne suradnje Središnja Europa 2014. -2020.

Projekt ima za cilj poboljšanje kapaciteta za prometno planiranje u funkcionalnim urbanim područjima kako bi se u istima smanjile emisije CO2.

U okviru ovog projekta, uspostaviti će se koordinacijska struktura u koju će biti uključeni predstavnici Grada i okolnih općina zajedno s tvrtkama javnog prijevoza.

Ova koordinacijska struktura pomoći će u postizanju održivog planiranja i unutarnje koordinacije. Različite zajedničke akcije – SWOT analiza, institucionalna platforma na funkcionalnoj urbanoj razini, obuka i usavršavanje ljudskih resursa, pilot aktivnosti – podržat će očekivane promjene koje se sastoje od povećanja kapaciteta javnog sektora koji sudjeluje u planiranju održive mobilnosti, u kombinaciji s konkretnim rješenjima, a sve u cilju smanjenja emisije CO2 i onečišćenja zraka u funkcionalnim urbanim područjima (FUA) srednje Europe.

Ukupna vrijednost projekta je 1.555.337,00 €. Vodeći partner je grad Rimini (Italija) a na projektu sudjeluju još partneri iz Austrije, Slovenije, Češke i Mađarske. Projekt je započeo s provedbom 1. lipnja 2017. i trajat će do 31. svibnja 2020. godine, ukupno 36 mjeseci. Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA koordinira provedbu projekta.

Više informacija možete pronaći na sljedećoj poveznici:

http://www.interreg-central.eu/Content.Node/SMART-COMMUTING.html

 

Vezane fotografije

SMART COMMUTING