Intensify
Intensify

 

Projektni konzorcij radit će sljedećih 5 godina na aktivnostima koje imaju za cilj smanjenje CO2, prvenstveno kroz učenje i međunarodnu suradnju te promatranje dobre prakse koje će tijekom i kasnije primjenjivati najviše u vidu podizanja svijesti građana o štetnosti ugljika i ostalih plinova. Svaki od partnera će kroz projekt razviti svoj RAP (Regionalni akcijski plan) koji će detaljno opisati mjere i strategije za smanjenje ugljika.

 Naziv projekta:  More Carbon Reduction through Intense Community Engagement

 Akronim projekta:

INTENSIFY
 Programski okvir: Interreg Europe
 Ukupan proračun projekta: 2.207.395,00 EUR
 Trajanje: 01.06.2018. - 01.06.2023.
 Vodeći partner:
  • Almada City Council – Portugal
 Partneri:
  • Cork City Council – Irska

  • Environmental Studies Centre – Španjolska

  • Milton Keynes Council – Ujedinjeno Kraljevstvo

  • Province of Treviso – Italija

  • EnergieavantgardeAbhalt e.V. – Njemačka

  • Municipality of Trnava – Slovačka

  • Environmental Centre for Administration and Technology (ECAT) – Litva

  • City of Zadar

 

 


Projekt Intensify stavlja poseban naglasak na nove načine uključivanja šire javnosti i ključnih sektora u promjeni ponašanja i snažnijem poduzimanju regulativnih mjera u pogledu smanjivanja CO2. Tako je na prvom projektnom sastanku zaključeno kako gradovi sami, zajedno sa javnim sektorom ne mogu u dovoljnoj mjeri ispuniti zadane ciljeve smanjenja CO2 bez snažnijeg uključivanja svih sektora i građanstva, odnosno promjena načina ponašanja i podizanja razine svjesti o važnosti zajedničkog intenziviranja u pravcu zaštite okoliša u kojem živimo.

Premda su se države članice EU obvezale do 2020. godine na vrlo ambiciozne ciljeve smanjenja ugličnog dioksida za 20%, ovi ciljevi se neće moći ostvariti isključivim djelovanjem javnog sektora. Premda EU gradovi i države s više ili manje uspješnosti provode svoje EE strategije i ulažu u energetsku efikasnost, zgradarstvo, održivu urbanu mobilnost itd., ali ne s ciljem smanjenja C02, te akcije nisu dovoljne i potrebna je značajna promjena svijesti i uključenosti šire javnosti u rješavanju navedenog problema.

 

                                  https://www.interregeurope.eu/intensify

 

Vezane fotografije

Intensify Intensify