POKRET 2+
POKRET 2+

Grad Zadar sudjeluje kao prijavitelj na projektu "POKRET 2+ Prevencija instituciOnalizacije i jačanje socijalne inKluzije kroz unaprjeđenje kvalitete pružanja usluga potpore i podRške u svakodnEvnom životu starijim osobama i osobama s invalidiTetom". Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2021.-2027. te je odobren za financiranje u sklopu poziva "Zaželi – prevencija institucionalizacije". 

Naziv projekta:

POKRET 2+ Prevencija instituciOnalizacije i jačanje socijalne inKluzije kroz unaprjeđenje kvalitete pružanja usluga potpore i podRške u svakodnEvnom životu starijim osobama i osobama s invalidiTetom 

Nositelj projekta: Grad Zadar
Projektni partneri:  Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Zadar, Općina Starigrad 
Ukupna vrijednost projekta: 1.104.000,00 eura
Intenzitet potpore:  100% EU (85% ESF+, 15% RH)
Razdoblje provedbe projekta: 18.03.2023. - 18.03.2027.

Operativni program:

Fond:

Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. 

Europski socijalni fond (ESF+) 

 

Projektom će se unaprijediti kvaliteta života za 138 starijih osoba i osoba s invaliditetom, primarno u sprječavanju njihove socijalne isključenosti i društvene izolacije kroz  osiguranje pružanja usluga potpore i podrške u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti u vlastitom domu, čime će se u konačnici smanjiti potreba za institucionalizacijom.

Glavna aktivnost projekta uključuje pružanje usluge potpore i podrške za 138 pripadnika ciljne skupine u trajanju 32 mjeseca, čime se pridonosi njihovom ostanku u vlastitom domu, jačanju inkluzije, prevenciji institucionalizacije te osiguravanju prava na život u zajednici. Projektom će se zaposliti 23 pružatelja usluga i podijeliti 4.416 paketa potrepština. 

Vezane fotografije

POKRET 2+ POKRET 2+