POKRET
POKRET

Grad Zadar sudjeluje kao projektni partner na projektu POKRET - "Projekt Osnaživanja KonkuRentnosti i Efikasnosti žena na Tržištu rada" koji je započeo s provedbom 22. veljače 2019. godine, a traje 30 mjeseci. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. te je odobren za financiranje u sklopu poziva Zaželi – Programa zapošljavanja žena.

Naziv projekta:

Projekt POKRET - „Projekt Osnaživanja KonkuRentnosti i Efikasnosti žena na Tržištu rada“

Nositelj projekta: Zadarska županija
Projektni partneri:  Grad Zadar, Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Zadar, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni Ured Zadar, Centar za socijalnu skrb Zadar
Ukupna vrijednost projekta: 4.264.637,66 kuna
Bespovratna sredstva (EU):  3.624.942,00 kuna
Intenzitet potpore:  85% (EU), 15% (RH)
Razdoblje provedbe projekta: 22.02.2019. - 22.08.2021.

Operativni program:

Fond:

Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Europski socijalni fond


Projektom će se ojačati kompetencije i tržišna konkurentnost za 20 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja kroz mogućnost dodatnog certificiranog obrazovanja deficitarnog zanimanja na tržištu rada te kroz zaposlenje na period od 24 mjeseca za provođenje usluge skrbi o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Također će se unaprijediti kvaliteta života za 100 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju, primarno u sprječavanju njihove socijalne isključenosti i društvene izolacije, ali i osiguranja usluga pružanja pomoći u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti u vlastitom domu, čime će se ujedno i smanjiti potreba za institucionalizacijom. Spojit će se dvije marginalizirane skupine od kojih će obje profitirati na različite načine, ciljna skupina zaposlenjem i obrazovanjem, a krajnji korisnici socijalnom uključenošću.Cilj ovog projekta je pridonijeti jačanju kompetencija i tržišne konkurentnosti za 20 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja kroz uspostavu usluge skrbi o 100 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju kroz period od 24 mjeseca na području Zadarske županije.

Projektnom je pokriveno: 4 grada (Zadar, Nin, Biograd n/m, Obrovac) i 5 općina (Novigrad, Bibinje, Starigrad, Zemunik te otočna općina Pašman).

U srpnju 2019. godine sklopljeni su ugovori na određeno vrijeme s 20 gerontodomaćica koje će sljedeća 24 mjeseca pružati potrebnu pomoć starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Pored usluge pružanja pomoći u kući, krajnji korisnici će dobivati pakete osnovnih higijenskih i kućanskih potrepština na mjesečnoj razini.

Vezane fotografije

POKRET POKRET POKRET