INovA@skola
INovA@skola

Projekt "INovA@skola" ima za cilj razviti inovativne interdisciplinarne izvanastavne aktivnosti za unaprjeđenje digitalne, čitalačke, medijske, financijske, prirodoslovne, i višejezične pismenosti te osigurati ljudske i materijalne kapacitete za njihovu provedbu u 4 osnovne škole Grada Zadra. Učenicima će se omogućiti stjecanje ključnih kompetencija u području različitih vrsta pismenosti koje će ih osposobiti za uspješniji nastavak školovanja i cjeloživotno učenje te pridonijeti stvaranju društva znanja gdje je cjeloživotno učenje temeljna odrednica i preduvjet gospodarskog i socijalnog napretka.

 Naziv projekta:   "INovA@skola" - UP.03.2.2.03.0045
 Nositelj projekta:  Osnovna škola Bartula Kašića
 

Projektni partneri:

  • Grad Zadar (Upravni odjel za odgoj i školstvo)
  • Sveučilište u Zadru (Odjel za informacijske znanosti)
  • Osnovna škola Šime Budinića
  • Osnovna škola Zadarski otoci Zadar
  • Osnovna škola Petra Preradovića
 Vrijednost projekta:   1.450.438,32 kn (bespovratna sredstva 100%)
 Razdoblje provedbe projekta:   20 mjeseci (30. studenog 2017. – 29. srpanja 2019.)
 Program:   OP Učinkoviti ljudski potencijali (Europski socijalni fond)

Kroz projektne aktivnosti osposobit će se učitelji i stručni suradnici za korištenje inovativnih metoda i kreativnih tehnika poučavanja u implementiranju izvannastavnih aktivnosti, informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi, projektno-istraživačke nastave te metoda rada s disleksičnim učenicima. U projektne aktivnosti planirano je uključiti minimalno 165 učenika koji će sudjelovati u izradi aplikacije za mobitel „Digitalna brošura grada“ i online leksikona ulica Zadra. Kreirani strateški dokumenti, priručnici, planovi i programi, multimedijski sadržaji za razvoj više vrsta pismenosti bit će dostupni na portalu za E-učenje koji će se uspostaviti tijekom provedbe projekta.

Uz nositelja OŠ Bartula Kašića, partneri na projektu su Sveučilište u Zadru, Grad Zadar, OŠ Šime Budinića, OŠ Zadarski otoci i OŠ Petra Preradovića. Projekt će se provoditi od 30. studenoga 2017. do 28. srpnja. 2019. godine.

Ukupna vrijednost projekta je 1.450.438,32 kn od kojih bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda iznose 100%.

Vezane fotografije

INovA@skola INovA@skola