Iskustvom do posla
Iskustvom do posla
Savjet mladih predstavio je projekt „Iskustvom do posla“ .

Savjet mladih predstavio je projekt naziva „Iskustvom do posla“ 27.10.2018. u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice, koji za cilj ima pomoći mladima grada Zadra u stjecanju stručnih kompetencija. Nedostatak iskustva je značajna prepreka zaposlenju dok je svrha našeg projekta pružiti mladima veće mogućnosti stjecanja stručne prakse.

Na sastanku s prorektoricom Sveučilišta u Zadru prof.dr.sc. Nedjeljkom Balić-Nižić doznali smo korisne informacije o sadašnjem stanju stručne prakse pojedinih odjela na Sveučilištu te načinu na koji Savjet mladih može doprinijeti unaprijeđenju postojećeg stanja. Pojedini odjeli imaju određene oblike stručne prakse dok prostora za unaprjeđenje ima. Sveučilište u Zadru projektom koji inicira Savjet mladih bi trebalo dobiti veću ponudu tvrtki i obrtnika koji su voljni primiti studente za stjecanje stručnih kompetencija.

Hvala Mateji Medologije, mag.soc.pol., iz Volonterskog centra Zagreb koja se odazvala našem pozivu te nam predstavila koncept korporativnog volontiranja koji tek treba zaživjeti u gradu Zadru.

Korporativno volontiranje jedan je od novijih oblika društveno odgovornog poslovanja, barem kada je Hrvatska u pitanju. Radi se o vrlo specifičnom načinu pridonošenja boljitku zajednice u kojoj tvrtka djeluje, jer diverzificira načine na koje privatni sektor može filantropski djelovati. Korporativno volontiranje podrazumijeva volonterski angažman zaposlenika neke tvrtke koji se odvija unutar radnog vremena zaposlenika odnosno u organizaciji tvrtke u kojoj rade. Dakle, uz klasično odgovaranje na potrebe zajednice novčanim ili materijalnim doprinosima, privatnom sektoru se otvara mogućnost da zaposlenici volontirajući pružaju svoju ekspertizu pro bono, na korist neprofitnog sektora ili pojedinaca, u našem slučaju mladima grada Zadra.

Vezane fotografije

Iskustvom do posla Iskustvom do posla Iskustvom do posla