Mreža ZaDar
Mreža ZaDar

Projekt Mreža ZaDar – mreža inovativnih vrtića po mjeri djece i roditelja

Grad Zadar je prijavio projektni prijedlog na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku „Vrtići za skladniji život“ koji je otvoren u okviru otvorenog poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.).

   Odlukom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku od 3. siječnja 2019. godine projektni prijedlog Grada Zadra pod nazivom Mreža ZaDar – mreža inovativnih vrtića po mjeri djece i roditelja odabran je za financiranje.

   Partneri Grada Zadra na ovom projektu su dvije predškolske ustanove kojima je osnivač Grad Zadar: DV Radost i DV Sunce te pet vrtića drugih osnivača: DV Maslačak, DV Ribica, DV Šuškalica, DV Golubica i DV Klokan.

   Projekt Mreža ZaDar – mreža inovativnih vrtića po mjeri djece i roditelja, pripremljen je na temelju prethodno provedenih anketa kojima su roditelji iskazali potrebu za promjenom radnog vremena dječjih vrtića na području Zadra.

   Projekt će izravno doprinijeti usklađenju stvarnih obiteljskih i poslovnih obveza roditelja.

   Partnerski vrtići će sudjelovanjem u ovom projektu unaprijediti svoj rad organiziranjem produljenog boravka i smjenskog rada i to u 7 predškolskih ustanova i više od 20 područnih objekata na području Zadra.

   S ciljem unaprjeđenja usluga kroz projekt će se organizirati brojne edukacije za kojima su vrtići iskazali interes te će se verificirati novi odgojno-obrazovni programi poput Odgoja za održivi razvoj i Montessori programa.

   Kako bi se organizirao smjenski i produljeni rad angažirat će se novi odgojitelji, stručni suradnici te djelatnici u tehničkom osoblju (kuhari, servirke, spremačice).

   Predškolske ustanove sa smjenskim radom i produljenim boravkom započinju 1. travnja 2019. godine.

   Ukupna vrijednost projekta je 14.269.513,60 kuna. Bespovratna sredstva iznose 100%, a financiraju se iz Europskog socijalnog fonda.

   Provedba projekta započela je 15. siječnja 2019. godine i trajat će 30 mjeseci, odnosno do 15. srpnja 2021. GODINE.

   Kontakt osoba:

Ivana Perić Zrilić, univ.spec.pol. - voditeljica projekta Mreža ZaDar
Voditeljica Odsjeka za odgoj
Tel:   023 / 208 - 072
ivana.peric-zrilic@grad-zadar.hr

Vezane fotografije

Mreža ZaDar Mreža ZaDar Mreža ZaDar