Centar izvrsnosti za matematiku

     Tijekom školske 2012./2013. godine Grad Zadar je zajedno sa Matematičkim društvom Zadar za učenike osnovnih škola kojima je osnivač pokrenuo pilot projekt osnivanja Centra izvrsnosti za matematiku. Centar je okupio 30 učenika koji imaju afinitet za ovaj predmet, pokazuju nadarenost i interes za matematiku, te sudjeluju u školskim natjecanjima u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. Kako su povratne informacije o uspješnosti projekta vrlo pozitivne s ovim programom nastavlja se i tijekom školske 2017./2018. godine. Program realiziraju učitelji članovi Matematičkog društva Zadar u prostorima Sveučilišta u Zadru.

 Centar izvrsnosti za fiziku

     U drugom polugodištu školske 2015./2016. godine Grad Zadar je zajedno sa Udrugom mladih matematičara i fizičara Zadar za učenike osnovnih škola kojima je osnivač pokrenuo pilot projekt Centra izvrsnosti za fiziku. Centar je okupio 50 učenika koji imaju afinitet za ovaj predmet, pokazuju nadarenost i interes za fiziku, te sudjeluju u školskim natjecanjima u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. Kako su povratne informacije o uspješnosti projekta vrlo pozitivne te je preko pedeset učenika sudjelovalo u radu Centra ovaj program se nastavlja i tijekom školske 2017./2018. godine. Program realiziraju učitelji članovi Udruge mladih matematičara i fizičara Zadar u prostorijama osnovne škole Šimuna Kožičića Benje.

 Centar izvrsnosti za informatiku

     Od drugog polugodišta školske 2016./2017. godine Grad Zadar je u suradnji s Društvom informatičara Zadar pokrenuo i Centar izvrsnosti za informatiku. Program će provoditi učitelji osnovnih škola Grada Zadra u prostorijama osnovnih škola Grada Zadra. U centru se okuplja 45 zainteresiranih učenika koji pohađaju gradske škole.

https://www.facebook.com/groups/1664716810501829/?fref=ts

 Zbog iskazanog interesa učenika centri izvrsnosti za matematiku, fiziku i informatiku nastavljaju s radom i tijekom školske 2019./2020. godine.

 

 

Vezane fotografije