Primanje za učenike i nastavnike Hotelijersko-ugostiteljske škole Alfredo Sonzogni iz Bergama
Primanje za učenike i nastavnike Hotelijersko-ugostiteljske škole Alfredo Sonzogni iz Bergama

U sklopu studijskog putovanja i posjete hrvatskim gradovima Šibeniku i Zadru, koji su dio zajedničkog projekta „Venecijanski obrambeni sustav 16. i 17. Stoljeća“,  uvrštenog 2017. godine na  UNESCO-vu listu svjetske baštine , učenici i nastavnici Hotelijersko-ugostiteljske škole Alfredo Sonzogni iz Bergama posjetili su Gradsku upravu Zadra.

Ovo je njihovo drugo studijsko putovanje motivirano idejom da upoznaju sve gradove koji su uz Bergamo dio ovog značajnog projekta. Prošle godine su tako posjetili talijanske gradove Peschieru di Garda i Palmanovu, a za sljedeću godinu ostavili su posjet Kotoru.

U Zadru će se uz stručnog turističkog vodiča upoznati sa zadarskom povijesno-kulturnom baštinom i znamenitostima  te  turističkim atrakcijama, a posjetit će i Kraljevske vinograde u Petrčanima  te Siranu Gligora na Pagu.

Voditeljica Odsjeka za međunarodnu suradnju, Anita Gržan Martinović  upoznala je goste ukratko s nadležnostima Gradske uprave i poslovima u okvirima Ureda gradonačelnika, među koje spadaju upravo i susreti s predstavnicima gradova-prijatelja i partnerskih gradova. Pozvala ih je da predlože konkretnu inicijativu za neku od sljedećih godina, u kojoj bi mogli, zajedno s našom Hotelijersko-ugostiteljskom i turističkom školom te drugim školama iz partnerskih gradova u ovom projektu,  osmisliti i kulinarske i slastičarske radionice i prezentacije za naše građane. Također ih je pozvala da posjete Tuna i sushi festival koji se održava upravo tijekom njihovog boravka u Zadru.