Zadarski plesni ansambl na festivalu mladih u Dundeeju
Zadarski plesni ansambl na festivalu mladih u Dundeeju

Na poziv gradonačelnika škotskog grada Dundeeja, Boba Duncana, a povodom oživljavanja prijateljske veze dvaju gradova, krajem prošlog tjedna, 22.-25. kolovoza, četiri zadarske srednjoškolke, članice Zadarskog plesnog ansambla: Dora Odobašić, Patricija Gospić, Petra Ivoš i Ruby Ivošić u pratnji voditeljice Sanje Petrovski i predstavnice Grada Zadra, Anite Gržan Martinović, sudjelovale su na festivalu mladih pod nazivom „Twinning Festival of Youth Celebrations“.

Ovaj tradicionalni festival na kojem sudjeluju brojni lokalni talentirani izvođači i na koji se pozivaju predstavnici gradova prijatelja, ove je godine imao poseban značaj jer ga je gradonačelnik Dundeeja povezao s otvaranjem nedavno preuređenog gradskog trga, a što je dio velikog projekta uređenja gradskog centra. Dundee će ovim preuređenjem dobiti nove kulturne i društvene vrijednosti kojima će ujedno ojačati svoju kandidaturu za europsku prijestolnicu kulture 2017. godine, a trenutno se nalazi u najužem izboru među četiri britanska grada.

Nastup zadarskih djevojaka oduševio je domaćine i njihove goste iz Alexandrije u SAD-u i Würzburga u Njemačkoj, a svi sudionici dočekani su i praćeni za vrijeme čitavog boravka srdačnom dobrodošlicom i prijateljstvom. Program ovog trodnevnog boravka uključivao je, uz posjet Gradskoj vijećnici, posjet preuređenom muzeju-jedrenjaku „Discovery“ kojim je kapetan Scott otplovio u istraživanje Antarktika 1912., razgledanje galerije McManus s izložbom slika Picassa, Matissa, Dalija i Warhola koja najavljuje otvaranje čuvenog muzeja V & A u Dundeeju u najskorije vrijeme, mjuzikl Footloose u izvedbi lokalnih talentiranih amatera u kazalištu Whitehall, posjet centru za osobe oštećenog sluha Tayside Deaf Hub i dr.

Vezane fotografije

Zadarski plesni ansambl na festivalu mladih u Dundeeju Zadarski plesni ansambl na festivalu mladih u Dundeeju Zadarski plesni ansambl na festivalu mladih u Dundeeju Zadarski plesni ansambl na festivalu mladih u Dundeeju