Suradnja s austrijskim gradom Klosterneuburgom se nastavlja
Suradnja s austrijskim gradom Klosterneuburgom se nastavlja

Učenici klarineta Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar zajedno sa svojim profesorom Željkom Andrićem, nastupili su 4. kolovoza 2019.  u Zlatnoj dvorani Musikvereina, uz podršku predstavnika Hrvatskog veleposlanstva u Beču: g-đom Katarinom Dorkin Križ i g-dinom Janom Krešimirom  Išićem . Zadarski učenici nastupili su zajedno sa svojim kolegama iz glazbene  škole grada Klosterneuburga, s kojom je zadarska glazbena škola prošle godine započela suradnju.Na zajedničkom koncertu , održanom prošle godine u Klosterneuburgu, nazočio je i prof. Hackl s bečkog univerziteta za glazbu i primijenjene umjetnosti, te je na ovogodišnji Festival  orkestara mladih iz cijelog svijeta pozvao i puhački orkestar škole iz Klosterneuburga zajedno sa svojim zadarskim prijateljima. Ravnateljica Ariadne Basili Canetti i Branka Višić Karavida  vrlo rado su nastavile već započetu plodonosnu suradnju.

 Učenici su se 4 dana pripremali za koncert kroz cjelodnevno vježbanje i probe, ali trud je bio nagrađen. Austrijsko-hrvatskom orkestru pripala je, naime, čast da zatvori festival, te su nakon prijavljenog programa  digli publiku na noge Radetsky maršem.

Ovaj nastup zadarski učenici sigurno će pamtiti cijeli život. San svakog muzičara oni su već uspjeli ostvariti, a druženje i svakodnevni zajednički rad  neizmjerno su važni u sazrijevanju i obogaćenju naših učenika, koji su dostojno predstavili svoju školu i svoj grad.

Vezane fotografije

Suradnja s austrijskim gradom Klosterneuburgom se nastavlja Suradnja s austrijskim gradom Klosterneuburgom se nastavlja Suradnja s austrijskim gradom Klosterneuburgom se nastavlja Suradnja s austrijskim gradom Klosterneuburgom se nastavlja