Projekt "Fiesta" ide dalje
Projekt "Fiesta" ide dalje
Održan peti sastanak partnera u sklopu EU projekta "Fiesta".

U periodu od 23. do 24. studenog 2016. godine u Limassolu u Cipru održan je 5. sastanak partnera u sklopu EU projekta FIESTA Families Intelligent Energy Saving Targeted Actions, koji se sufinancira iz programa CIP Intelligent Energy – Europe (CIP IEE). Provedba Projekta ukupne vrijednosti 2.379.827,00 eura započela je 1. listopada 2014. godine, a trajat će 36 mjeseci odnosno do 30. rujna 2017. godine. Projektni konzorcij, koji uključuje i Grad Zadar, čini 19 međunarodnih partnera iz Italije, Hrvatske, Bugarske, Španjolske i Cipra, a koordinator Projekta je Znanstveni park AREA iz Trsta.

Na sastanku je sudjelovala Ana Bajlo iz UO za prostorno uređenje i graditeljstvo, voditeljica Projekta te predstavnici svih ostalih partnerskih institucija koji su prezentirali provedene projektne aktivnosti. Također, na sastanku je dan pregled trenutnog statusa Projekta prema odrađenim projektnim aktivnostima te su dogovoreni vremenski okviri za provedbu preostalih projektnih aktivnosti.

Cilj Projekta je ušteda energije u kućanstvima s djecom promjenom njihova ponašanja na način da učinkovitije koriste sustave grijanja i hlađenja, kao i poticanje da koriste one energetski učinkovitije. Konkretne mjere za uštedu energije provest će se u 160 kućanstava na području Grada Zadra putem besplatnih energetskih savjetovanja, a za najmanje 30 kućanstava će se pratiti potrošnja energije. Temeljem podataka o potrošnji energije u kućanstvima moći će se pratiti ostvarene uštede. Sva kućanstva koja se uključe u Projekt odnosno prijave za energetsko savjetovanje moći će sudjelovati i u FIESTA nagradnoj igri te osvojiti vrijedne i energetski učinkovite nagrade, a i dobit će na poklon promotivni set za uštedu energije.

U okviru Projekta Grad Zadar je otvorio Energetski info pult za građane gdje se svi zainteresirani građani mogu prijaviti za energetsko savjetovanje te informirati o mogućnostima financiranja energetske obnove njihovih domova i drugim pitanjima iz područja energetske učinkovitosti.

Građani se mogu prijaviti za besplatno energetsko savjetovanje na telefon 208 043, e-mail: graditeljstvo@grad-zadar.hr, putem web stranice: www.fiesta-audit.eu ili osobno na adresu Brne Krnarutića 13, Zadar.

Vezane fotografije

Projekt "Fiesta" ide dalje Projekt "Fiesta" ide dalje Projekt "Fiesta" ide dalje