Dječji vrtić „Radost“ uključen u projekt FIESTA
Dječji vrtić „Radost“ uključen u projekt FIESTA
Promicanje inteligentnih energetskih ušteda u obiteljima.

Projekt FIESTA - Families Intelligent Energy Saving Targeted Actions (Promicanje inteligentnih energetskih ušteda u obiteljima) ima za cilj uštedu energije u kućanstvima s djecom promjenom njihovog ponašanja na način da učinkovitije koriste svoje sustave grijanja i hlađenja kao i poticanje da koriste one energetski učinkovitije, a sufinanciran je u okviru programa CIP Intelligent Energy Europe - IEE (Inteligentna energija u Europi). Projekt između ostalog uključuje besplatno energetsko savjetovanje za 160 obiteljskih kućanstava s djecom na području Grada Zadra.

Budući da su ciljne skupine Projekta obitelji s djecom u Projekt su se uključili i svi područni odjeli dječjeg vrtića „Radost“ na način da su u svim vrtićima postavljeni FIESTA posteri i ostali promotivni materijali koji uključuju promotivne letke, FIESTA vodič za energetsku učinkovitost, DVD s animiranim filmovima za djecu te FIESTA promotivne magnete s termometrom koji će biti dostupni zainteresiranim roditeljima.

Lana Hudetz, energetska savjetnica na FIESTA projektu, predstavila je Projekt odgajateljicama, kao i do sada provedene aktivnosti, a također su informirane i o načinu prijave za besplatna energetska savjetovanja putem kratke edukacije.

Na taj način je više od 400 obitelji s područja Grada Zadra obuhvaćeno ovim ciklusom FIESTA promotivne kampanje, a one zainteresirane se već prijavljuju za besplatno energetsko savjetovanje i  analizu svog doma.

Više o projektu FIESTA i prijavi za besplatna energetska savjetovanja možete pronaći na linku http://www.fiesta-audit.eu/hr/.

Ovdje možete pogledati FIESTA kratke animirane filmove o energetskoj učinkovitosti u kućanstvima: www.youtube.com/watch?v=oQyHTQL6YMc

 

 

Vezane fotografije

Dječji vrtić „Radost“ uključen u projekt FIESTA Dječji vrtić „Radost“ uključen u projekt FIESTA Dječji vrtić „Radost“ uključen u projekt FIESTA