Projekt FIESTA predstavljen na prezentaciji projekta ''Energetski savjetnici za energetski siromašna kućanstva''
Projekt FIESTA predstavljen na prezentaciji projekta ''Energetski savjetnici za energetski siromašna kućanstva''
FIESTA predstavljen u Križevcima.

U prostoru Gradske knjižnice u Križevcima održana je prezentacija projekta „Energetski savjetnici za energetski siromašna kućanstva“. Riječ je o Pilot projektu kojim se pomaže energetski siromašnim kućanstvima, ali i ostalim zainteresiranim kućanstvima  smanjiti troškove energije i vode, a trenutačno se uspješno provodi u Križevcima, uz financijsku pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Prezentacija je organizirana od strane Grada Križevaca, UNDP-a Hrvatska (Program Ujedinjenih naroda za razvoj ) i Udruge gradova.

Na prezentaciji je predstavljen i projekt FIESTA - Families Intelligent Energy Saving Targeted Actions (Promicanje inteligentnih energetskih ušteda u obiteljima) u kojem je Grad Zadar jedan od partnera, kao i do sada provedene aktivnosti koje između ostalog uključuju i energetska savjetovanja obiteljskih kućanstava s djecom koja se provode u okviru Projekta te su razmijenjena iskustva i primjeri dobre prakse među sudionicima prezentacije.

Projekt FIESTA ima za cilj uštedu energije u kućanstvima s djecom promjenom njihovog ponašanja na način da učinkovitije koriste svoje sustave grijanja i hlađenja kao i poticanje da koriste one energetski učinkovitije, a sufinanciran je u okviru programa CIP Intelligent Energy Europe - IEE (Inteligentna energija u Europi). Konzorcij projekta sastoji se od 19 partnera iz 5 europskih zemalja (Italija, Španjolska, Hrvatska, Bugarska i Cipar), a koordinator Projekta je Znanstveni park AREA iz Trsta.

Vezane fotografije

Projekt FIESTA predstavljen na prezentaciji projekta ''Energetski savjetnici za energetski siromašna kućanstva'' Projekt FIESTA predstavljen na prezentaciji projekta ''Energetski savjetnici za energetski siromašna kućanstva''