Započeo EU projekt FIESTA
Započeo EU projekt FIESTA

7. i  8. listopada 2014. godine u prostorijama Znanstvenog parka AREA u Trstu održana je početna konferencija EU projekta FIESTA - Families Intelligent Energy Saving Targeted Actions, program CIP Intelligent Energy – Europe (CIP IEE). Ukupna vrijednost projekta je 2.379.827,00 eura, a njegovo trajanje 36 mjeseci. Projektni konzorcij čini 19 međunarodnih partnera iz Italije, Hrvatske, Bugarske, Španjolske i Cipra. 

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici svih partnerskih institucija te koordinatora projekta Znanstveni park AREA iz Trsta koji je predstavio projekt, projektne aktivnosti i obveze partnera na projektu. Predstavnici Grada Zadra, Šime Erlić, pročelnik UO za EU fondove i Ana Bajlo voditeljica Odsjeka za energetsku učinkovitost, predstavili su ulogu Grada Zadra na projektu te stanje i perspektivu razvoja Zadra u pogledu energetske učinkovitosti.

Projekt FIESTA obuhvaća cijeli niz aktivnosti u promociji energetske učinkovitosti u kućanstvima te ima za cilj provesti konkretne mjere za uštedu energije u 150 kućanstava na području Grada Zadra, zatim osnivanje energetskog info pulta za građane, izradu vodiča za povećanje energetske učinkovitosti u kućanstvima i sličnih dokumenata kao i različite edukativne (edukacije FIESTA savjetnika, radionice za škole i dr.) i promotivne aktivnosti koje imaju za cilj potaknuti kućanstva na učinkovitije korištenje energije.

Vezane fotografije

Započeo EU projekt FIESTA Započeo EU projekt FIESTA Započeo EU projekt FIESTA