Povodom otvaranja Počasnog konzulata Republike Ukrajine za područje svih primorskih županija sa sjedištem u Zadru, predsjednik Gradskog vijeća prof. Davor Aras primio je 29. svibnja u Gradskoj vijećnici veleposlanika Republike Ukrajine u Hrvatskoj te novoimenovanog počasnog konzula.
Povodom otvaranja Počasnog konzulata Republike Ukrajine za područje Zadarske, Dubrovačko-neretvanske, Istarske, Ličko-senjske, Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije sa sjedištem u Zadru, predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra prof. Davor Aras primio je 29. svibnja u Gradskoj vijećnici veleposlanika Republike Ukrajine u Republici Hrvatskoj Nj. E. Victora Kyryka.

Tom je prigodom veleposlanik predstavio počasnog konzula g. Nikolu Malića te njegove dužnosti i prava u obavljanju službe počasnog konzula, a prijemu je nazočila i druga tajnica i konzulica u Veleposlanstvu gđa. Natalia Fialka.

Predsjednik Gradskog vijeća Zadra izrazio je posebno zadovoljstvo odlukom da se za središte svih primorskih županija izabere upravo Zadar, čime je na izravan način potvrđena teza da Zadar može postati središte jadranske regije. Uz nadu da će odluka otvaranja Počasnog konzulata Republike Hrvatske u Zadru doprinijeti boljoj povezanosti i suradnji Ukrajine i Hrvatske, prof. Aras je počasnom konzulu zaželio puno uspjeha u radu.