Gradonačelnik primio veleposlanika Japana u RH, NJ.E. Keiji Takiguchija
Gradonačelnik primio veleposlanika Japana u RH, NJ.E. Keiji Takiguchija
Prvi službeni posjet Gradu Zadru novoimenovanoga veleposlanika Japana u RH.

Gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta sa suradnicima, zamjenikom Zvonimirom Vrančićem i direktorom TZ Grada Zadra, Antom Radosom, primio je u nastupni posjet novoimenovanoga veleposlanika Japana u Republici Hrvatskoj, NJ. E. Keiji Takiguchija.

Gradonačelnik Kalmeta ovom je prigodom, među ostalim, istaknuo vrlo dobru dosadašnju suradnju s japanskim veleposlanstvom, poglavito na projektu Tuna&Sushi festivala koji se dvije godine za redom održao u Zadru u veljači. Veleposlanik Takiguchi iznimno je zainteresiran za nastavak realizacije ovog turističko-gastronomskog i gospodarskog događaja koji je na korist obiju strana, a smatra i da postoji još prostora za proširivanjem suradnje na polju turizma, marikulture i poljoprivrede te se založio za nastavak inicijative zbližavanja gradova Zadra i Shizouka.

NJ.E. Keiji Takiguchi dužnost izvanrednog i opunomoćnog veleposlanika Japana u Republici Hrvatskoj preuzeo je u srpnju ove godine. Rođen je 1955. godine u prefekturi Oita. Od 1979. godine započinje raditi u (tadašnjem) Ministarstvu prometa. U Ministarstvu prometa i infrastrukture radi kao generalni direktor Ureda za željeznice, te kao generalni direktor Ureda za politiku. Kao diplomat od 1995. radio je u Veleposlanstvu Japana u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Vezane fotografije

Gradonačelnik primio veleposlanika Japana u RH, NJ.E. Keiji Takiguchija Gradonačelnik primio veleposlanika Japana u RH, NJ.E. Keiji Takiguchija Gradonačelnik primio veleposlanika Japana u RH, NJ.E. Keiji Takiguchija Gradonačelnik primio veleposlanika Japana u RH, NJ.E. Keiji Takiguchija Gradonačelnik primio veleposlanika Japana u RH, NJ.E. Keiji Takiguchija