Gradonačelnik Kalmeta primio veleposlanika Republike Koreje
Gradonačelnik Kalmeta primio veleposlanika Republike Koreje
Nj.E. Park Won-sup u nastupnom posjetu Gradu Zadru.

Gradonačelnik Grada Zadra Božidar Kalmeta sa suradnicima, primio je u nastupni posjet veleposlanika Republike Koreje u Hrvatskoj, NJ.E. Park Won-sup-a. Gradonačelnik Kalmeta i veleposlanik Won-sup razgovarali su o mogućnostima ostvarenja suradnje na različitim područjima od obostranog interesa te uspostavi prijateljskih odnosa između grada Zadra i sličnih gradova u Koreji. Veleposlanik je posebno ukazao na porast broja dolazaka korejskih turista u Hrvatsku, pa tako i u Zadar. S ciljem bolje povezanosti, pokrenuti su razgovori s nadležnima u državi radi uspostave izravnih letova između Zagreba i Koreje, istaknuo je veleposlanik, budući da korejski turisti do Hrvatske putuju preko velikih europskih gradova. Također, korejski veleposlanik iskazao je zainteresiranost za mogućnost povezivanja na sveučilišnoj razini, a napomenuo je i da je u Zadru zbog posjeta zadarskoj brodarskoj kompaniji, Tankerskoj plovidbi.

Gradonačelnik je pozdravio ove inicijative istaknuvši da je Hrvatska sigurna Zemlja te je isto tako i grad Zadar siguran grad. Dodao je da ga raduje sve veći broj korejskih turista u Zadru i njihovo rastuće zanimanje za našu lijepu zemlju. Gradonačelnik je i ovom prigodom naglasio da Grad Zadar njeguje prijateljske odnose s gradovima diljem Europe i svijeta i pozdravo inicijativu za uspostavom takve suradnje s jednim korejskim gradom. 

Vezane fotografije

Gradonačelnik Kalmeta primio veleposlanika Republike Koreje Gradonačelnik Kalmeta primio veleposlanika Republike Koreje Gradonačelnik Kalmeta primio veleposlanika Republike Koreje Gradonačelnik Kalmeta primio veleposlanika Republike Koreje Gradonačelnik Kalmeta primio veleposlanika Republike Koreje Gradonačelnik Kalmeta primio veleposlanika Republike Koreje