Gradonačelnik Dukić primio veleposlanika Republike Kosovo, Nj. E. Dr. Martina Berishaja
Gradonačelnik Dukić primio veleposlanika Republike Kosovo, Nj. E. Dr. Martina Berishaja
Nastupni posjet.

Nj. E. prof. dr. Berishaj započeo je svoj mandat veleposlanika Republike Kosovo u Zagrebu u prosincu prošle godine te je ovo njegov prvi službeni posjet Gradu Zadru.

Nakon razmijenjenih pozdrava i izrečene dobrodošlice gradonačelnika, veleposlanik je izrazio zadovoljstvo da je u Zadru, prijateljskom gradu bogate kulturno-povijesne baštine, s kojom se imao prilike upoznati i tijekom svojih susreta s poznatim Zadranima, političarima, povjesničarima, jezikoslovcima i dr., među kojima je posebno istaknuo i prof. dr. Aleksandra Stipčevića.

Izrazio je želju da tijekom svog mandata poveže i uspostavi tješnju suradnju institucija dviju država, kako na državnoj tako i na lokalnoj razini, a posebno se zadržao na mogućnosti učenja njihovih stručnjaka na hrvatskim i zadarskim iskustvima evidentiranja kulturnih dobara, te ostalim predradnjama za kandidiranje baštine za Unescovu listu. Jedna od tema bila je i suradnja Sveučilišta u Prištini sa Sveučilištem u Zadru i povezivanje visokoobrazovnih institucija. Područje od mogućeg zajedničkog interesa vidi i u budućoj gospodarskoj suradnji i vjeruje da bi bilo korisno povezati hrvatske gospodarske i poslovne subjekte s partnerima u Republici Kosovo, pa tako i zainteresirane zadarske gospodarstvenike za koje vjeruje da bi mogli naći poslovne interese i u infrastrukturnim projektima u Republici Kosovo.

Gradonačelnik Branko Dukić je izrazio zadovoljstvo zbog posjete NJ. E. dr. Berishaja i spremnost da ga poveže s lokalnim ekspertima za područja za koja je izrazio zanimanje i potrebu.  Istaknuo je da imamo tradicionalno dobre i prijateljske odnose sa svim predstavnicima nacionalnih manjina u našem gradu i razvijamo vrlo dobru kulturnu i drugu suradnju s albanskom zajednicom, a posebno i od nedavne uspostave konzulata u Zadru.

Na prijemu u Maloj vijećnici uz veleposlanika je bio i generalni konzul Esat Brajshori te izvršna tajnica u Veleposlanstvu  Kosova, Magdalena Lekaj.

Vezane fotografije

Gradonačelnik Dukić primio veleposlanika Republike Kosovo, Nj. E. Dr. Martina Berishaja Gradonačelnik Dukić primio veleposlanika Republike Kosovo, Nj. E. Dr. Martina Berishaja