Početna konferencija projketa W.O.W.
Početna konferencija projketa W.O.W.
POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA W.O.W. (Words Originate World), II PALAČE, Kneževa palača, Multumedijska dvorana, utorak, 7.2. 2023. u 17:00 h.

 Grad Zadar, San Felice di Molise i NED (New European Dream) pozivaju vas na početnu konferenciju EU projekta W.O.W. – Words Originate World: manjinski govori i jezici u multikulturnoj Europi.

Fokus projekta je očuvanje identiteta zajednica uključenih u projekt s osobitim naglaskom na govorne i jezične aspekte moliških Hrvata i Arbanasa (Arbërshë) u Moliseu (IT) i zadarskih Arbanasa (HR).

Cilj projekta W.O.W. u kojemu su partneri gradovi San Felice di Molise i Grad Zadar, a koji se financira sredstvima Europske unije,  je stvaranje suradnje među zajednicama, kroz koju će se iznaći praktična rješenja za očuvanje, unapređenje i valorizaciju govora i jezika koji rapidno izumiru, počevši od onih prisutnih u zemljama partnerima projekta: hrvatsko-moliški i arbërshë u Italiji te arbanaški u Hrvatskoj, a sve u cilju izrade protokola zaštite, integracije i kulturnog unapređenja koji može vrijediti za svaki drugi sličan slučaj.

 

Projekt W.O.W. dio je Programa za građane, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values Programme - CERV) koji je odobren kroz Poziv na dostavu prijedloga za bratimljenje gradova i mreže gradova. 

Vezane fotografije

Početna konferencija projketa W.O.W.