Održana početna konferencija projekta ZadrugArt
Održana početna konferencija projekta ZadrugArt
U četvrtak, 07. veljače 2019. godine u prepunoj multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar održana je početna konferencija projekta „ZadrugArt"

Konferenciju je uvodnim pozdravom nazočnima otvorio Andrej Fric, predsjednik Zajednice udruga Centar nezavisne kulture, koji je ujedno predstavio projektne komponente i aktivnosti koje će se realizirati kroz 24 mjeseca provedbe projekta. Naglasio je kako će projekt adresirati probleme slabe umreženosti i suradnje između javnog i civilnog sektora te nedostatnih kapaciteta za donošenje politika bitnih za razvoj nezavisne kulture grada utemeljenih na sudioničkom upravljanju. To će se postići nizom tribina, radionica i stručnog skupa, odnosno intenzivnom komunikacijom među projektnim dionicima. Pored navedenoga, a u okviru kulturno-umjetničkog programa „ZadrugArt - zajedno za drugačiji grad“ planira se provesti više od 40 aktivnosti te kupiti oprema namijenjena korištenju kulturne scene grada.


Svoje viđenje projekta kao i njegove prednosti za javno-civilno partnerstvo i njegov razvoj iskazali su partneri na projektu: predstavnici Grada Zadra, Šime Erlić, pročelnik UO za EU fondove Grada Zadra i Dina Bušić, v. d. pročelnica UO za kulturu i šport Grada Zadra, zatim ravnateljica Koncertnog ureda Zadar, Melita Ivković i ravnateljica Gradske knjižnice Zadar, Doroteja Kamber Kontić. Osim partnerskih institucija, svoj osvrt izložila je i dr.sc. Željka Tonković sa Sveučilišta u Zadru koja će svojim znanjem i iskustvom doprinijeti u dijelu provedbe istraživanja o modelima sudioničkog upravljanja budućim Centrom za mlade.


Upravno je posebno izdvojena i naglašena komponenta kreiranja modela sudioničkog upravljanja budućim Centrom za mlade s obzirom na činjenicu kako je sama infrastrukturna rekonstrukcija zgrade nedostatna za njegovo uspješno djelovanje.


Naposljetku, kroz komentare i pitanja prisutnih po završetku prezentacije projekta da se naslutiti kako će komunikacija između javnog i civilnog sektora, posebice na organiziranim tribinama, biti dinamična, svakako obostrana i naposljetku, nadamo se, uspješna.

Vezane fotografije

Održana početna konferencija projekta ZadrugArt Održana početna konferencija projekta ZadrugArt Održana početna konferencija projekta ZadrugArt Održana početna konferencija projekta ZadrugArt Održana početna konferencija projekta ZadrugArt Održana početna konferencija projekta ZadrugArt