Održana završna konferencija projekta "PRRI – Podrška Razvoju Rane Intervencije na području grada Zadra i Zadarske županije"
Održana završna konferencija projekta "PRRI – Podrška Razvoju Rane Intervencije na području grada Zadra i Zadarske županije"
U petak, 09. rujna 2022. godine, u Polivalentnoj dvorani II PALAČE u Zadru održana je završna konferencija projekta "PRRI"

Sama svrha projekta ''PRRI – Podrška Razvoju Rane Intervencije na području grada Zadra i Zadarske županije'' bila je uspostava mobilnog tima Kabineta za ranu intervenciju koji je kroz patronaže u vrtićima diljem Zadarske županije, ali i unutar samog Kabineta za ranu intervenciju Caritasa Zadarske nadbiskupije stručna znanja i iskustvo stručnjaka stavljao svakodnevno na raspolaganje svima koji rade s djecom s razvojnim odstupanjima ili koji smatraju da bi za pojedino dijete trebalo procijeniti njegov razvojni rizik. Istaknuto je da je najvažniji rezultat projekta oformljivanje i educiranje stručnog tima te opremanje njihovih prostora najvažnijom opremom i didaktičkim sredstvima prijeko potrebnim za uspostavu ranih i pravih dijagnoza te provedbu ogovarajućih rehabilitacijskih programa djece s teškoćama. 

Po završetku projekta mobilni tim stručnjaka nastavit će svoj rad kao dio Kabineta za ranu intervenciju Caritasa zadarske nadbiskupije čime se osigurava održivost rezultata projekta i ostvaruje dodana vrijednost kroz doprinos razvoju zajednice u pogledu dostupnosti ove izrazito važne usluge. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 1.450.470,96 kuna, od čega 85% iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz sredstava Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.