Novi iskorak za poticanje integracije djece s razvojnim odstupanjima
Novi iskorak za poticanje integracije djece s razvojnim odstupanjima
Vrijednost projekta „PRRI – podrška razvoju rane intervencije na području grada Zadra i Zadarske županije“ je 1.450.470, 96 HRK.

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji socijalne politike upriličilo je u Zadru svečanost uručenja ugovora iz programa „Zaželi – program zapošaljavanja žena – faza II.“, Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.“ i „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA I.“. 23 ugovora ukupne vrijednosti preko 28,6 milijuna kuna korisnicima je uručio ministar Josip Aladrović

U sklopu Poziva „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA I.“, Grad Zadar dobio je sredstva za projekt  „PRRI – podrška razvoju rane intervencije na području grada Zadra i Zadarske županije“. Riječ je o projektu kojim se nastoji povećati uključenost u društvo djece s teškoćama u razvoju i njihovih članova obitelji. Predviđena je uspostava mobilnog tima Kabineta za ranu intervenciju koji će vrtićima stavljati na raspolaganje stručne kapacitete za rad s djecom s razvojnim rizicima, odnosno teškoćama. Također, ojačat će se kapaciteti stručnjaka kroz radionice, edukacije i  umrežavanje s domaćim i međunarodnim stručnjacima. Vrijednost projekta je 1.450.470, 96 HRK.

U ime Grada Zadra, ugovor je preuzeo gradonačelnik, Branko Dukić te zahvalivši ministarstvu, istaknuo kako je to novi iskorak za poticanje integracije djece s razvojnim odstupanjima u programe vrtića i škola.

- Grad Zadar primjer je dobre prakse u pripremi, prijavi i provedbi projekata uz pomoć dostupnih sredstava EU pa su i naši razvojni projekti u najvećem dijelu oslonjeni na ovakav oblik financiranja što nam omogućava nastavak investicija i u doba ove krize. Poziv za Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici bio nam je prigoda za snaženje procesa socijalne uključenosti i pružanje podrške razvoju učinkovitih socijalnih usluga, kazao je gradonačelnik Dukić naglasivši da je će se ovim projektom razina socijalnih usluga u Zadru podići na višu razinu.

 

Vezane fotografije

Novi iskorak za poticanje integracije djece s razvojnim odstupanjima Novi iskorak za poticanje integracije djece s razvojnim odstupanjima Novi iskorak za poticanje integracije djece s razvojnim odstupanjima Novi iskorak za poticanje integracije djece s razvojnim odstupanjima Novi iskorak za poticanje integracije djece s razvojnim odstupanjima Novi iskorak za poticanje integracije djece s razvojnim odstupanjima Novi iskorak za poticanje integracije djece s razvojnim odstupanjima Novi iskorak za poticanje integracije djece s razvojnim odstupanjima Novi iskorak za poticanje integracije djece s razvojnim odstupanjima Novi iskorak za poticanje integracije djece s razvojnim odstupanjima