Održana početna konferencija projekta "Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja"
Održana početna konferencija projekta "Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja"
16. listopada 2018. godine u Gradskoj knjižnici Benkovac održana je početna konferencija projekta "Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja"

Danas, 16. listopada 2018. godine u Gradskoj knjižnici Benkovac s početkom u 10.00 sati održana je početna konferencija projekta "Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja".

Pučko otvoreno učilište Algebra započelo je s provedbom projekta "Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja" u lipnju ove godine. Projekt je to kojeg u cijelosti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s ciljem poboljšanja zapošljivosti i perspektive nezaposlenih mladih osoba. POU Algebra kao nositelj projekt provodi u partnerstvu s Gradom Zadrom, Gradom Benkovcem i Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA-om. 

Projekt "Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja" trajat će do listopada 2019. godine, a glavne aktivnosti projekta obuhvaćaju intervencije na tržištu rada jačanjem kapaciteta članova ciljne skupine za upravljanje razvojnim projektima, odnosno selekciju 42 mlade nezaposlene osobe i formiranje 2 obrazovne skupine (u Benkovcu i u Zadru), provedbu verificiranog programa obrazovanja "Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova" s pravom upisa zvanja u e-radnu knjižicu te razvojem i provedbom specijaliziranih radionica iz područja EU fondova sukladno rezultatima istraživanja potreba lokalnih dionika. Stjecanjem verificiranog programa obrazovanja, navedena skupina pojedinaca može podići svoju konkurentnost na tržištu rada i mogućnosti zapošljavanja. 

Nakon provedenih edukacija organizirat će se praksa u partnerskim institucijama te će polaznici razvijati stvarne projekte za financiranje iz EU fondova pod mentorstvom predavača, uz kontinuirano profesionalno usmjeravanje.  Aktivnosti edukacija i prakse će se odvijati u Benkovcu i Zadru, a mogu sudjelovati dugotrajno nezaposleni s područja čitave Županije (uz nadoknadu putnih troškova). Ukupna vrijednost projekta je 994.250,71 kn, a iznos bespovratnih sredstava 994.250,71 kn (100%).

Algebra poziva zainteresirane s područja Benkovca i Zadra koji udovoljavaju uvjetima za besplatno pohađanje ovog obrazovnog programa da se što ranije prijave ispunjavanjem prijavnice na: https://www.algebra.hr/o-algebri/nasi-projekti/nova-znanja-za-eu-projekte-lokalnog-razvoja/.

Vezane fotografije

Održana početna konferencija projekta "Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja" Održana početna konferencija projekta "Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja" Održana početna konferencija projekta "Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja" Održana početna konferencija projekta "Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja" Održana početna konferencija projekta "Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja" Održana početna konferencija projekta "Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja" Održana početna konferencija projekta "Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja" Održana početna konferencija projekta "Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja"