ZadrugArt
ZadrugArt
Održana početna konferencija projekta ZadrugArt

U četvrtak, 7. veljače 2019. godine, u prepunoj Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar, održana je početna konferencija projekta „ZadrugArt – platforma za suradnju i razvoj nezavisne kulture grada Zadra“.

Konferenciju je, uvodnim pozdravom otvorio Andrej Fric, predsjednik Zajednice udruga „Centar nezavisne kulture“, predstavivši komponente i aktivnosti koje će se realizirati u vremenskom roku od 24 mjeseca, odnosno, za vrijeme trajanja provedbe projekta. Naglasio je kako će projekt, stručnim skupom i nizom tribina i radionica, pospješiti umreženost i suradnju između javnog i civilnog sektora te stvarati politiku razvoja nezavisne kulture grada. U okviru kulturno-umjetničkog programa „ZadrugArt – zajedno za drugačiji grad“, planirano je provođenje više od četrdeset aktivnosti te nabavka opreme.

Prednosti javno-civilnog partnerstva, i njegova razvoja, istaknuli su i projektni partneri: u ime Grada Zadra, Šime Erlić, pročelnik UO za EU fondove te Dina Bušić, v. d. pročelnica UO za kulturu i šport. U ime Koncertnog ureda Zadar, prisutnima se obratila ravnateljica, Melita Ivković, a u ime Gradske knjižnice Zadar, ravnateljica, Doroteja Kamber Kontić. Svoj, sociološki osvrt na projekt iznijela je i dr. sc. Željka Tonković, koja će svojim znanjem i iskustvom doprinijeti istraživanju o modelima sudioničkog upravljanja budućim Centrom za mlade.

Kako bi Centar za mlade uspješno djelovao, osim infrastrukturne rekonstrukcije, kroz projekt će se sa stručnjacima formirati odgovarajući model sudioničkog upravljanja.

Informacije o projektu dostupne su na službenim stranicama partnera projekta, a uskoro će biti dostupne i na službenoj stranici samoga projekta.

Vezane fotografije

ZadrugArt ZadrugArt ZadrugArt