Projekt "ZadrugArt - Zajedno za drugačiji grad" se nastavlja i donosi Blackout Hip Hop Takeover
Projekt "ZadrugArt - Zajedno za drugačiji grad" se nastavlja i donosi Blackout Hip Hop Takeover
ZadrugArt i Blackout dovode po prvi put Kandžiju u Zadar

Iako je ovogodišnji KvartArt Zadar otkazan, projekt "ZadrugArt - Zajedno za drugačiji grad" se nastavlja. ZadrugArt, platforma za suradnju i razvoj nezavisne kulture grada Zadra, donosi Blackout Hip Hop Takeover - radionice, panele i nastupe za ljubitelje hip-hop kulture, DJ-inga, rime i dobrog zvuka.

Ovogodišnje glavno ime Blackouta osječki je reper Kandžija. Prvi put u Zadru, zabavan, britak na jeziku, dolazi uz svoj bend Gole žene, jedne od svirački najmoćnijih formacija na našoj sceni koja s nevjerojatnom lakoćom pleše među žanrovima.

Uz njih tu su dvije ponajveće legende domaćeg hip-hopa: DJ Phat Phillie - ključno ime hrvatske scene kao promotor, DJ i novinar; zatim Koolade, jedan od najprepoznatljivijih i najtraženijih beatmakera u regiji, čiji se stilski izričaj kreće od classic hip-hopa, preko funka i R&B-ja do elektronike.

Zadarske snage predvodi Pećo (Shelter Team), koji je, nakon lanjskog repanja s Masta Aceom i pobjede na natjecanju Kneževa unplugged skrenuo pozornost na vibrantnu zadarsku hip-hop scenu, kao i sjajni beatboxer Rushin, Slovak koji je odabrao Zadar kao svoje mjesto za život.

Uz njih je i zagrebački DJ i producent Marvel, koji djeluje još od 90-ih a karijera ga je odvela i da producira velikane poput Boot Camp Click i Redmana. Iz Šibenika dolaze Sensi, Scuba, Brat i Hramoholiks.

Kapetanski će na dva dana postati centar hip-hopa! Ulaz je slobodan, uz obvezne prijave za druženje i radionice mailom na kuzd@kuzd.hr i poštivanje mjera. Više informacija može se pronaći na službenim web stranicama www.blackouthiphop.com i www.zadrugart.org.

 

 Četvrtak, 17.09.2020. 17:00 - 00:00
 17:00 - 21:00 | Radionice & paneli
21:30 - 00:00 | Blackout hip hop party - DJ Phat Phillie, Koolade, Kandžija,
 Marvel, Pećo, Rushin, Sensi X Scuba X Brat & Hramoholks

Petak, 18.09.2020. 17:00 - 00:00
17:00 - 21:00 | Radionice & paneli
 21:30 - 00:00 | Koncert Kandžija i Gole žene