Početna konferencija projekta izgradnje i opremanje dnevnih bolnica zadarske Opće bolnice
Početna konferencija projekta izgradnje i opremanje dnevnih bolnica zadarske Opće bolnice
Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektorlogiju i dermatologiju te adaptacija i opremanje dnevne bolnice službe za kirurgiju.

U Općoj bolnici Zadar, u četvrtak, 13. srpnja 2017. godine započela je provedba projekta izgradnje i opremanja dnevnih bolnica odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju Opće bolnice Zadar te adaptacija i opremanje dnevne bolnice službe za kirurgiju.

Riječ je o projektu koje je prijavljen na ograničeni poziv za dostavu projektnih prijedloga Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Opća bolnica Zadar je jedna od 28 prihvatljivih prijavitelja u kategoriji kliničkih bolničkih centara, kliničkih bolnica, klinika i općih bolnica, a projekt se može financirati iz bespovratnih sredstava u iznosu do 100% prihvatljivih izdataka.

Ovim je projektom, ukupne vrijednosti 49.999.865,00 kuna, predviđena priprema gradilišta za izgradnju nove zgrade Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju a nakon rušenja postojeće zgrade odjela za infektologiju te adaptaciju postojeće zgrade kirurgije kao i nabavu odgovarajuće opreme dnevnih bolnica. Predviđeno trajanje je od 1. siječnja 2017. do 31. prosinca 2019. godine.

“Dnevne bolnice omogućuju suvremen, ekonomičan, kvalitetan i multidisciplinaran način liječenja koji znatno utječe na povećanje zadovoljstva bolesnika i podizanje razine kvalitete zdravstvene zaštite“, rekao je danas ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina. Ravnatelj je također dodao kako danas kreće  primopredaja radova i stavljanje u funkciju zgrade Poliklinike Opće bolnice Zadar, kako slijedi opremanje Poliklinike te da se prvi pacijenti u njoj očekuju ove jeseni.

U ime osnivača bolnice nazočnima se obratio zamjenik župana Šime Vicković koji je rekao kako će se realizacijom ovog projekta ostvariti značajne uštede, smanjiti liste čekanja za specijalističke preglede te poboljšati uvjeti pružanja zdravstvene skrbi pacijenata.

„Ovim putem upućujem zahvalu svima koji su dali svoj doprinos u pripremi ovog projekta, a svima koji će raditi na njemu želim puno sreće i uspjeha“- istaknuo je Vicković.

Na početnoj konferenciji nazočan je bio i gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić koji je rekao kako je Opća bolnica Zadar dala puno ljudi koji su participirali u vlasti i zalagali se da se ova bolnica razvija, posebno istaknuvši pri tom dr. Darija Nakića koji je neko vrijeme obnašao dužnost ministra zdravlja i učinio puno za ovu ustanovu.

Vezane fotografije

Početna konferencija projekta izgradnje i opremanje dnevnih bolnica zadarske Opće bolnice Početna konferencija projekta izgradnje i opremanje dnevnih bolnica zadarske Opće bolnice Početna konferencija projekta izgradnje i opremanje dnevnih bolnica zadarske Opće bolnice Početna konferencija projekta izgradnje i opremanje dnevnih bolnica zadarske Opće bolnice Početna konferencija projekta izgradnje i opremanje dnevnih bolnica zadarske Opće bolnice Početna konferencija projekta izgradnje i opremanje dnevnih bolnica zadarske Opće bolnice Početna konferencija projekta izgradnje i opremanje dnevnih bolnica zadarske Opće bolnice Početna konferencija projekta izgradnje i opremanje dnevnih bolnica zadarske Opće bolnice Početna konferencija projekta izgradnje i opremanje dnevnih bolnica zadarske Opće bolnice