Početna konferencija projekta
Početna konferencija projekta
Konferecijom u Kneževoj palači obilježen početak projekta Mreža ZaDar.

Početna konferencija i predstavljanje projekta „Mreža ZaDar – mreža inovativnih vrtića po mjeri djece i roditelja“ – UP.02.2.2.08.0054  se održala u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači.

Projekt je predstavila njegova voditeljica Ivana Perić Zrilić iz UO za odgoj i školstvo, a svojim obraćanjem nazočnima su ga podržali i ravnateljica DV Sunce Ana Dunatov, pročelnik UO za odgoj i školstvo Joso Nekić, gradonačelnik Branko Dukić i izaslanik ministrice znanosti i obrazovanja, pomoćnik ministrice Momir Karin. 

Gradonačelnik je naglasio: -Ovom današnjom konferencijom počinjemo  projekt koji donosi potpuno novi standard u programima odgoja u našem gradu. Ovo je korak od sedam milja za sustav zadarskih vrtića i donosi nam održivo rješenje za realne potrebe obitelji s djecom. A danas smo, uspješno se natječući za sredstva Europskog socijalnog fonda, osigurali više od 14 milijuna kuna za projekt koji će odgovoriti potrebama za usklađivanjem obiteljskog i poslovnog života brojnih zadarskih obitelji s djecom vrtićke dobi. Provedenim anketama s roditeljima, a uz pomoć uspostavljene sinergije s privatnim vrtićima, iskazana je potreba za smjenskim radom za oko 400 najmlađih Zadranki i Zadrana.

Nositelj projekta je Grad Zadar, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Partneri na projektu su DV Radost, DV Sunce, DV Maslačak, DV Ribica, DV Šuškalica, DV Golubica i DV Klokan.

Projekt Mreža ZaDar izravno će doprinijeti unaprjeđenju obiteljskog i poslovnog života što je temeljni cilj poziva Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Partnerski vrtići će sudjelovanjem u ovom projektu unaprijediti svoj rad organiziranjem produljenog boravka i smjenskog rada i to u 7 predškolskih ustanova i više od 20 područnih objekata na području Zadra.
S ciljem unaprjeđenja usluga kroz projekt će se organizirati brojne edukacije za kojima su vrtići iskazali interes te će se verificirati novi odgojno-obrazovni programi poput Odgoja za održivi razvoj i Montessori programa. Kako bi se organizirao smjenski i produljeni rad angažirat će se novi odgojitelji, stručni suradnici te djelatnici u tehničkom osoblju (kuhari, servirke i spremačice). Predškolske ustanove sa smjenskim radom i produljenim boravkom započinju 1. travnja 2019. 
Ukupna vrijednost projekta je 14.269.513,60 kuna. Bespovratna sredstva iznose 100%, a financiraju se iz Europskog socijalnog fonda.

Vezane fotografije

Početna konferencija projekta Početna konferencija projekta Početna konferencija projekta Početna konferencija projekta Početna konferencija projekta Početna konferencija projekta Početna konferencija projekta Početna konferencija projekta