Mađarski učenici posjetili gradsku upravu
Mađarski učenici posjetili gradsku upravu
Nastavljen projekt učeničke razmjene između Terezvaroša i Zadra.

U Velikoj vijećnici Grada Zadra, upriličeno je primanje za osnovnoškolce iz Mađarske, iz grada Terezvaroša, njihove kolege iz škole „Kruno Krstić“ u Zadru te nastavnice i voditeljice projekta učeničke razmjene i zajedničkog učenja engleskog jezika.

Drage goste pozdravili su i zaželjeli im dobrodošlicu zamjenica gradonačelnika Jagoda Surać i pročelnik UO za odgoj i školstvo, Joso Nekić, sa suradnicima.

Pročelnik Nekić izrazio je zadovoljstvo nastavkom projekta i suradnje mađarskih i zadarskih učenika.

-Naše zemlje u novom dobu povezuje okvir Europske unije u zajednicu europskih zemalja i naroda. Vjerujem da će vam ovaj i slični projekti, u kojima budete sudjelovali koristiti, kako sada tako i u budućem životu i radu, u smislu stvaranja novih poznanstava, usvajanju novih znanja i upoznavanju drugih zemalja.

Zamjenica Surać podsjetila je da suradnja u ovom projektu traje od 2015. godine i izrazila zadovoljstvo što će mađarski učenici imati priliku upoznati zadarske institucije, kulturno-povijesne znamenitosti, muzeje ali i prirodne ljepote i što će steći nova prijateljstva i iskustva.

Gosti iz Terezvaroša  zahvalili su na gostoprimstvu i ljubaznosti domaćina, istaknuvši kako se radi o korisnom i uspješnom programu razmjene učenika i učenja engleskog jezika, koji se provodi na stručnoj osnovi. Budući da je Mađarska mala zemlja unutar EU, važno im je da učenici na ovaj način imaju priliku učiti i komunicirati sa svojim vršnjacima iz drugih zemalja.

Vezane fotografije

Mađarski učenici posjetili gradsku upravu Mađarski učenici posjetili gradsku upravu Mađarski učenici posjetili gradsku upravu Mađarski učenici posjetili gradsku upravu Mađarski učenici posjetili gradsku upravu Mađarski učenici posjetili gradsku upravu Mađarski učenici posjetili gradsku upravu Mađarski učenici posjetili gradsku upravu Mađarski učenici posjetili gradsku upravu Mađarski učenici posjetili gradsku upravu Mađarski učenici posjetili gradsku upravu Mađarski učenici posjetili gradsku upravu