Gradonačelnik Božidar Kalmeta čestitao olimpijskim pobjednicima Šimi i Igoru
Gradonačelnik Božidar Kalmeta čestitao olimpijskim pobjednicima Šimi i Igoru
Na veličanstvenom dočeku zlatnih olimpijaca na Pozdravu suncu i Morskim orguljama.

Zadar je sinoć spektakluarno dočekao zlatne jedriličare Šimu Fantelu i Igora Marenića i proslavio njihovu veličanstvenu pobjedu, zlatnu medalju osvojenu na OI u Riu u jedrenju u klasi 470. Riva uz Morske orgulje i Pozdravu suncu bila je prepuna. Prizori upaljenih baklji na brodicama, vatrometa i presretniholimpijskih pobjednika Igora i Šime otišli su u svijet.  U pratnji gotovo stotinu brodica i jedrilica Šime i Igor su stigli na Pozdrav suncu, koji je sjajio u bojama hrvatskoga grba. Takav doček nisu mogli ni sanjati. 

- Puna su nam srca večeras, ovo je iznimno, ovo se događa jednom u životu. Stvarno smo sretni i zahvalni svima koji su ovo omogućili. Mi smo iz maloga sporta i nemamo velikih fešta i ovo je puno više nego što smo očekivali. Mislim da ovako nešto može napraviti samo ovaj grad. Ovo je veličanstveno, rekao je Šime Fantela.

Nakon silaska s pozornice Šimi i Igoru, njihovom treneru Edi Fanteli, kao i cijeloj ekipi od srca je na pobjedi čestitao i zadarski gradonačelnik, Božidar Kalmeta.

Svečani doček za olimpijske pobjednike te jedriličare u klasi 49er Pera Cupaća i Pavla Kostova i skakačicu u vodu Marcelu Marić, organizirali su: Grad Zadar sa Športskom zajednicom Zadarske Županije, Športskom zajednicom Grada Zadra, JK Uskok i JK Sv. Krševan.

Vezane fotografije

Gradonačelnik Božidar Kalmeta čestitao olimpijskim pobjednicima Šimi i Igoru Gradonačelnik Božidar Kalmeta čestitao olimpijskim pobjednicima Šimi i Igoru Gradonačelnik Božidar Kalmeta čestitao olimpijskim pobjednicima Šimi i Igoru Gradonačelnik Božidar Kalmeta čestitao olimpijskim pobjednicima Šimi i Igoru Gradonačelnik Božidar Kalmeta čestitao olimpijskim pobjednicima Šimi i Igoru Gradonačelnik Božidar Kalmeta čestitao olimpijskim pobjednicima Šimi i Igoru Gradonačelnik Božidar Kalmeta čestitao olimpijskim pobjednicima Šimi i Igoru Gradonačelnik Božidar Kalmeta čestitao olimpijskim pobjednicima Šimi i Igoru Gradonačelnik Božidar Kalmeta čestitao olimpijskim pobjednicima Šimi i Igoru