Gradonačelnik Kalmeta: Kontinuitet upravljanja Zadarskom županijom i Gradom Zadrom će se nastaviti
Gradonačelnik Kalmeta: Kontinuitet upravljanja Zadarskom županijom i Gradom Zadrom će se nastaviti
Zadarska županija proslavila svoj dan - Gradonačelnik Božidar Kalmeta izaslanik premijera Andreja Plenkovića.

Svečanom sjednicom Skupštine Zadarske županije u Arsenalu je danas proslavljen Dan Zadarske županije. Kao izaslanik Predsjednice RH, svečanosti je nazočio potpredsjednik Hrvatskog Sabora, Željko Reiner, te mnogobrojni uzvanici i gosti, a u ime Vlade RH i predsjednika Andreja Plenkovića  skupu se obratio gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta.

Gradonačelnik Kalmeta podsjetio je da je predsjednik Vlade, Andrej Plenković do sada već dva puta bio u Zadarskoj županiji i gradu Zadru, na sastanku kod župana i na otvorenju Kneževe palače te da se tijekom tih njegovih boravaka razgovaralo o tome što treba ljudima ove županije.

-Rezultat toga je da smo projekte koji su stajali i nekoliko godina, u samo nekoliko mjeseci uspjeli rješili, od centra za osobe s posebnim potrebama Mocire, do različitih infastrukturnih projekata i aktivnosti koje će uskoro postati vidljive, nastavio je gradonačelnik Kalmeta dodavši da je to poruka predsjednika Vlade da možemo računati na potporu Vlade, ministara i državnih tajnika jer smo pokazali da znamo i možemo.

-U dvije stvari sam potpuno siguran. Prva je da Stipe i ja nećemo biti župan i gradonačelnik, a druga da će se kontinuitet upravljanja Zadarskom županijom i Zadrom, drugim gradovima i općinama, nastaviti jer sve ono što je napravljeno od '93. do danas ili ako hoćete u samo deset ili pet godina, doista je toliko da sve te projekte stavimo na ledinu da bi niknuo novi grad i nova županija, a sve u funkciji građana i boljeg života na ovim prostorima, istaknuo je gradonačelnik Kalmeta dodajući da iako su svi gospodarski pokazatelji pozitivni uvijek se može bolje.

-Međutim ti su pokazatelji dokaz da je iza nas veliki trud i rad, kazao je. Na kraju je čestitao županu Zriliću na radu i upravljanju županijom te laureatima na javnim priznanjima.  

Čestitke na postignućima u razvoju Zadarske županije, u ime predsjednice i svoje osobno, uputio je i potpredsjednik Sabora, Reiner koji je kazao da grad Zadar i Zadarska županija imaju sve potrebno za kvalitetan život svojih stanovnika koji ne moraju za svoje potrebe putovati u Zagreb, a da pored toga imaju more, sunce i lijep okoliš.

Župan Zadarske županije, Stipe Zrilić, kako je sam istaknuo, po deseti je put vodio svečanu sjednicu te je iznio  što je u proteklom razdoblju učinjeno u županiji za boljitak njezinih stanovnika.

-Moj početak u vođenju županije poklopio se s početkom krize, a odlazim kada je ona završena i vidi se oporavak. Županiju ostavljam bez dugova i s razvojnim ritmom kojeg smo uhvatili, istaknuo je u svom obraćanju, među ostalim, župan Zrilić.

Dodijeljena su javna priznanja zaslužnim građanima, udrugama i tvrtkama, a u ime svih nagrađenih, na priznanjima je zahvalio Tomislav Marijan Bilosnić, dobitnik nagrade za životno djelo.