Gradonačelnik Božidar Kalmeta: ovi obnovljeni tereni ogroman su dobitak za zadarski sport
Gradonačelnik Božidar Kalmeta: ovi obnovljeni tereni ogroman su dobitak za zadarski sport
Gradonačelnik Kalmeta i suradnici najavili Festival zadarskog sporta u petak i subotu na terenima na Višnjiku.

Gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta, zajedno sa suradnicima, pomoćnicom pročelnika UO za kulturu i šport, Snježanom Jurinić i direktorom SC „Višnjik“, Denisom Karlovićem, održao je danas konferenciju za medije povodom dovršetka atletske staze i okolnih sportskih terena na predjelu Sportskog centra „Višnik“.

- Ovo je veliki događaj za sve nas, ne samo u sportsko-rekreativnom segmentu nego i općenito. Na ovom istom mjestu smo bili i u studenom prošle godine, kada smo najavili obnovu ovih sportskih terena i danas sa zadovoljstvom mogu konstatirati da smo, sve ono što smo tada obećali, i napravili. Još treba dovršiti neke sitnice ali posao je gotov, istaknuo je na početku konferencije gradonačelnik Kalmeta.

Naveo je da je u sklopu ovog zahvata obnovljena atletska staza, tri košarka igrališta, jedno odbojkaško, četiri nogometna igrališta s umjetnom travom, vježbalište otvorenog tipa, napravljene su i dvije stometarske tartanske staze, koje do sad nisu bile, postavljena je javna rasvjeta te rasvjeta na borilištima što će omogućiti da se čitav ovaj kompleks može koristiti od šest sati ujutro do ponoći.

- Ovo je ogroman dobitak za naš grad, posebno za sportaše jer će se na ovim terenima moći održavati i državna i međunarodna natjecanja. Što se tiče rekreativaca, oni će sportske terene i dalje moći koristiti kao do sad i cijeli kompleks bit će otvoren za građane. S druge strane, grad Zadra dobio je jednu sportsku infrastrukturu u središtu grada što je velik napredak u razvoju zadarskog sporta općenito te povezivanja sporta i turizma, istaknuo je gradonačelnik Kalmeta te zahvalio svojim suradnicima na trudu i zalaganju da se ovaj projekt uspješno i na vrijeme privede kraju. Dodao je da još ostaje napraviti olimpijski bazen te dio infrastrukture te ćemo tada doista moći reći da u samom središtu grada imamo zadovoljavajuće olimpijsko selo gdje će sportaši svih generacija moći dolaziti na pripreme. Grad Zadar za ovaj je infrastrukturni projekt osigurao tri i pol milijuna kuna.

Pomoćnica pročelnika, Jurinić, ujedno i kao bivša sportašica i rekreativka, izrazila je zadovoljstvo i ponos na ovaj, kako je kazala, moderni sportsko-rekreacijski sadržaj u samom središtu grada te najavila prvi Festival športa i rekreacije koji će se na obnovljenim sportskim terenima, a u organizaciji obje športske zajednice, SC „Višnjik“ i pod pokroviteljstvom Grada Zadra, održati u petak i subotu (12. i 13. svibnja).

- Cilj nam je da se što više građana uključi u ovaj događaj koji je ujedno i promocija zdravog načina života, naglasila je Jurinić.

Festival započinje Olimpijadom dječjih vrtića u petak u devet satu ujutro.

Direktor SC „Višnik“, Denis Karlović, ovom je prigodom kazao da su izvedeni infrastrukturni zahvati na svjetskoj razini, a materijal koji je upotrijebljen za obnovu staze istovjetan je onom koji je postavljen u Splitu na Poljudu za EP, odnosno najbolji mogući.  

 

Vezane fotografije

Gradonačelnik Božidar Kalmeta: ovi obnovljeni tereni ogroman su dobitak za zadarski sport Gradonačelnik Božidar Kalmeta: ovi obnovljeni tereni ogroman su dobitak za zadarski sport Gradonačelnik Božidar Kalmeta: ovi obnovljeni tereni ogroman su dobitak za zadarski sport Gradonačelnik Božidar Kalmeta: ovi obnovljeni tereni ogroman su dobitak za zadarski sport Gradonačelnik Božidar Kalmeta: ovi obnovljeni tereni ogroman su dobitak za zadarski sport