Gradonačelnik Kalmeta čestitao imendan Časnoj majci
Gradonačelnik Kalmeta čestitao imendan Časnoj majci

˝Bogu svom ću dati, život koji nikada ne staje sjati˝, pjevale su danas benediktinke samostana Svete Marije. Blagdan je svete Stošije, kršćanske mučenice, zaštitnice grada Zadra i naslovnice zadarske katedrale. Stoga je prigodno i već tradicionalno, ove čuvarice Stalne izložbe crkvene umjetnosti posjetio i gradonačelnik Božidar Kalmeta sa svojim suradnicima, koji je ujedno čestitao imendan njihovoj poglavarici, časnoj majci Anastaziji Čizmin.

˝Sretan imendan i neka Bog čuva vas, a vi čuvajte naš grad. I nas, koji obavljamo javne dužnosti i radimo za opće dobro.˝ - rekao je gradonačelnik Kalmeta Časnoj majci. Blagdan svete Stošije čestitali su joj i predsjednik Gradskog vijeća Živko Kolega, zamjenici Zvonimir Vrančić i Ivica Vlakić te pročelnik UO za kulturu i šport Radovan Dunatov. Časne sestre dočekale su predstavnike Grada Zadra, ali i brojne novinare pjesmom te prigodnim domjenkom.

˝Ja vas pozdravljam, u ime prisutnih sestara, ali i onih koje nisu tu, koje su bolesne i vezane uz postelju.˝ - kazala je Časna majka, koja je potom ponudila gradonačniku i suradnicima domaće vino, nastalo od plodova njihovog imanja u Smilčiću. Tamo će naime, ubrzo otvoriti vrata nove kapelice, čija je izgradnja pri kraju. Brojne aktivnosti koje provode zadarske benediktinke zahtijevaju mnogo rada i nadasve dobre volje. Poteškoće u svemu tome ipak najviše nosi sve manji broj časnih sestara. Trenutno ih je u samostanu dvadeset, uz dvije koludrice i jednu kandidatkinju. Sretne su ipak, budući da im je prije deset mjeseci iz afričkog Toga stigla sestra Pieretta, kako bi im pomagala.

Gradonačelnik Kalmeta ovom prilikom razgovarao je i s novinarima, koji su mu pak čestitali rođendan. Na upit, koja je njegova najveća želja, gradonačelnik je odgovorio: ˝Prvenstveno zdravlje, a naravno i bolje sutra za cijelu Hrvatsku.˝.

Ovaj blagdan na poseban način veseli Zadranke i Zadrane, koji slave svoju zaštitnicu, ali se, kao i cijela Hrvatska, prisjećaju i priznanja neovisnosti Republike Hrvatske od strane Europske unije. Naime, prije 22 godine, na današnji dan hrvatsku samostalnost priznalo je 12 njezinih članica te još osam drugih zemalja.

Vezane fotografije

Gradonačelnik Kalmeta čestitao imendan Časnoj majci Gradonačelnik Kalmeta čestitao imendan Časnoj majci Gradonačelnik Kalmeta čestitao imendan Časnoj majci Gradonačelnik Kalmeta čestitao imendan Časnoj majci Gradonačelnik Kalmeta čestitao imendan Časnoj majci Gradonačelnik Kalmeta čestitao imendan Časnoj majci Gradonačelnik Kalmeta čestitao imendan Časnoj majci Gradonačelnik Kalmeta čestitao imendan Časnoj majci Gradonačelnik Kalmeta čestitao imendan Časnoj majci