Delegacija Grada Zadra i zadarskog Sveučilišta obišla "Nadezhdu"
Delegacija Grada Zadra i zadarskog Sveučilišta obišla "Nadezhdu"

U večernjim satima u utorak 17. lipnja 2014. godine u zadarsku luku uplovio je ruski školski jedrenjak „Nadezhda“ Sveučilišta u Vladivostoku. Na poziv kapetana Sergeya Vorobiyeva predstavnici Grada Zadra, zamjenik gradonačelnika, Zvonimir Vrančić sa suradnicima i predstavnici zadarskog Sveučilišta te ravnatelji zadarskih kulturnih institucija obišli su jedrenjak i upoznali se s posadom i kadetima koji su im pripremili srdačnu dobrodošlicu.

Riječ je o jednom od najbržih suvremenih jedrenjaka na svijetu, sagrađenom 1991. godine u Gdanjsku. Ovaj školski jedrenjak s tri jarbola i dužine 109 m, namijenjen je izobrazbi budućeg pomorskog časničkog kadra i u vlasništvu je Pomorskog sveučilišta G. I. Nevelskoj iz Vladivostoka"Nadezhda" je pobudla iznimno zanimanje naših sugrađana i turista koji su iskoristili priliku kako bi prošetali njezinim palubama i napravili nekoliko fotografija za uspomenu. 

Školski jedrenjak "Nadezhda" boravit će u zadarskoj luci kod Pozdrava suncu do popodneva, 20. lipnja, stoga svi oni koji to nisu, a imaju želju razgledati ga, mogu to napraviti još danas od 10 do 16 sati

 

 

Vezane fotografije

Delegacija Grada Zadra i zadarskog Sveučilišta obišla "Nadezhdu" Delegacija Grada Zadra i zadarskog Sveučilišta obišla "Nadezhdu" Delegacija Grada Zadra i zadarskog Sveučilišta obišla "Nadezhdu" Delegacija Grada Zadra i zadarskog Sveučilišta obišla "Nadezhdu" Delegacija Grada Zadra i zadarskog Sveučilišta obišla "Nadezhdu" Delegacija Grada Zadra i zadarskog Sveučilišta obišla "Nadezhdu" Delegacija Grada Zadra i zadarskog Sveučilišta obišla "Nadezhdu" Delegacija Grada Zadra i zadarskog Sveučilišta obišla "Nadezhdu" Delegacija Grada Zadra i zadarskog Sveučilišta obišla "Nadezhdu" Delegacija Grada Zadra i zadarskog Sveučilišta obišla "Nadezhdu" Delegacija Grada Zadra i zadarskog Sveučilišta obišla "Nadezhdu" Delegacija Grada Zadra i zadarskog Sveučilišta obišla "Nadezhdu"