Delegacija iz Brovarya u Zadru
Delegacija iz Brovarya u Zadru
Gradonačelnik ukrajinskog grada Brovarya Igor Shapozko u uzvratnom posjetu Zadru.

U uzvratni radni posjet Gradu Zadru u ponedjeljak je stigla delegacija ukrajinskog grada Brovarya predvođena gradonačelnikom Igorom Shapozkom. Nastavak je to suradnje započete prošle jeseni kada je povodom obilježavanja Dana Brovarya gradonačelnik Dukić službeno posjetio taj grad.

Na radnom sastanku potvrđena je obostrana želja za uspostavom međugradske suradnje na području gospodarstva, kulture i sporta. S obzirom na udaljenost između Ukrajine i Hrvatske, istaknuto je kako je potrebno prometno povezati dva grada avionskom linijom te su dogovoreni daljnji kontakti predstavnika zadarskog i kijevskog aerodroma s obzirom na to  da je Brovary u neposrednoj blizini Kijeva.

Brovary je i sportski grad, grad olimpijskih pobjednika i svjetskih prvaka u plivanju i borilačkim sportovima, naglasio je gradonačelnik Shapozko te iskazao interes za zadarsku sportsku infrastrukturu, ali i kulturne ustanove i spomenike te prirodnu baštinu koja je, zaključio je, svakako zanimljiva i brojnim potencijalnim turistima iz Ukrajine. U tom smislu dogovorene su promidžbene aktivnosti zadarske Turističke zajednice na ukrajinskom tržištu.

Vezane fotografije

Delegacija iz Brovarya u Zadru Delegacija iz Brovarya u Zadru