Kineska košarkaška delegacija u Gradu Zadru
Kineska košarkaška delegacija u Gradu Zadru

Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima, zamjenikom Antom Babićem i pročelnikom za financije Ivanom Mijolovićem primio je danas kinesku košarkašku delegaciju - predstavnike CBA lige, najjače košarkaške lige Azije u kojoj sudjeluje 20 klubova. Delegacija je stigla  u Zadar na poziv i u pratnji   Zdenke Zrilić, organizatorice Zadar Basketball Tournamenta i  profesora Damira Knjaza s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Ovdje će se upoznati sa Zadar Basketball Tournamentom za koji su pokazali velik interes i na kojem bi mogli sudjelovati i neki od kineskih klubova. Gosti iz CBA lige, Zhang Xiong, generalni direktor natjecanja  i Lu Yi, direktor općih poslova,   istaknuli su kako je košarka  vrlo popularna u Kini;  Kinesku ligu prati preko 400 milijuna ljudi.

Gradonačelnik Branko Dukić im je zaželio doborodošlicu i rekao kako se nada ponovnom susretu u dvorani Krešimira Ćosića, tijekom turnira. Predstavnici CBA lige došli su sa željom da uspostave suradnju s našim klubovima i košarkašima, u cilju razmjene znanja i iskustva. 

 

 

 

Vezane fotografije

Kineska košarkaška delegacija u Gradu Zadru Kineska košarkaška delegacija u Gradu Zadru Kineska košarkaška delegacija u Gradu Zadru Kineska košarkaška delegacija u Gradu Zadru