Kineska turistička delegacija u Zadru
Kineska turistička delegacija u Zadru

Predstavnici tridesetak kineskih turoperatora danas su sletjeli u Zračnu luku Zadar, kao početak petodnevnog posjeta Hrvatskoj, s ciljem dovođenja većeg broja kineskih turista na ovo područje. Prema izjavama kineskog veleposlanika u RH, a i zamjenika ministra turizma RH, Kina je ove godine dosegla brojku od gotovo 100 milijuna turista koji idu na odmor u inozemstvo. Hrvatska tu vidi svoju šansu kao jedna od zanimljivih destinacija.

U ime Grada Zadra delegaciju je pozdravio zamjenik gradonačenika Ivica Vlakić, istaknuvši pritom zanimljivost naše kulturne i prirodne baštine, ali i specifičnost kineskih gostiju koji upravo i dolaze na odmor zbog razgledavanja tih znamenitosti, a ne zbog sunca i mora.

Nakon prijema u zračnoj luci, delegacija je, u organizaciji Chinese Southeast European Business Associationa (CSEBA) nastavila boravak u Hrvatskoj razgledavanjem  grada Zadra. 

Vezane fotografije

Kineska turistička delegacija u Zadru Kineska turistička delegacija u Zadru Kineska turistička delegacija u Zadru Kineska turistička delegacija u Zadru Kineska turistička delegacija u Zadru Kineska turistička delegacija u Zadru Kineska turistička delegacija u Zadru Kineska turistička delegacija u Zadru Kineska turistička delegacija u Zadru Kineska turistička delegacija u Zadru