Predsjednica obišla gradilište škole
Predsjednica obišla gradilište škole
Danas započeli pripremni radovi za školu na Novom Bokanjcu, obišla ih predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović obišla je danas gradilište na Novom Bokanjcu na kojem započinju radovi na izgradnji osnovne škole. Projekt izgradnje predstavili su joj zamjenik gradonačelnika Ante Babić, pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap, koji je govorio o tehničkim aspektima izgradnje te pročelnik za odgoj i školstvo Joso Nekić, koji se osvrnuo i na ostale projekte Grada Zadra vezane uz resor školstva .

Lokacija izgradnje škole smještena je u centralnom dijelu naselja Novi Bokanjac, neposredno uz novoizgrađenu crkvu, s južne strane čestica je omeđena ulicom Cerodla a sa zapadne ulicom Franje Fanceva. Na građevnoj čestici predviđena je izgradnja osnovne  škole s pripadajućom dvodijelnom školskom sportskom dvoranom u skladu s programom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. U školi se predviđa održavanje nastave u dvije smjene u 16 razrednih odjela: 8 odjela razredne  i 8 odjela predmetne nastave. Škola će imati 10 učionica, kuhinju, blagovaonicu i sportsku dvoranu za koju je predviđeno i gledalište  s teleskopskim tribinama, za cca 250 ljudi, te prateća vanjska igrališta. Predviđena je za 400-500 učenika. 
Sporazum o sufinanciranju izgradnje osnovne škole na Novom Bokanjcu između Grada Zadra i Zadarske nadbiskupije potpisan je u studenom 2018.. Škola će se sufinancirati u omjeru 50:50.  Njenom izgradnjom će se rasteretiti škole Š. K.Benje i B. Kašića, pa će u Zadru prestati potreba za radom u tri smjene. 

 

 

Vezane fotografije

Predsjednica obišla gradilište škole Predsjednica obišla gradilište škole Predsjednica obišla gradilište škole Predsjednica obišla gradilište škole Predsjednica obišla gradilište škole Predsjednica obišla gradilište škole Predsjednica obišla gradilište škole