Provedene su ljetne škole tehničke kulture
Provedene su ljetne škole tehničke kulture
Ljetne škole tehničke kulture u organizaciji Zajednice tehničke kulture Zadarske županije

Zajednica tehničke kulture Zadarske županije uspješno je provela dvije ljetne škole tehničke kulture – jedinstvene škole tehničkih aktivnosti koje uključuju visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece u različitim područjima tehničke kulture.

Kroz program škola u organizaciji Zajednice polaznici razvijaju kreativnost, motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju.

Tijekom njihovog sedmodnevnog boravka u ljetnim školama udruge članice i stručni suradnici Zajednice tehničke kulture Zadarske županije u prirodnom ambijentu organiziraju zanimljiv, zabavan i edukativan program za djecu. Tako se potiče kreativan rad, stvaralaštvo i svrsishodno angažiranje u slobodnom vremenu te se stvara interes da kroz upoznavanje s radom udruga i sami vide svoje mjesto u njima, a u prekrasnom ambijentu djeca se upoznaju i s prirodnim bogatstvom Zadarske županije.

Ljetna škola tehničke kulture Zrmanja 2022. održana je u Osnovnoj školi Obrovac u razdoblju od 23. do 30. lipnja 2022. godine, a Ljetna škola tehničke kulture Pag 2022. održana je u mjestu Vlašići na otoku Pagu u periodu od 3. do 10. srpnja 2022. godine.

Ljetne škole financirane su sredstvima iz javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Zadra i Zadarske županije za 2022. godinu te  Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Zajednica tehničke kulture Zadarske županije, kao partner Centru tehničke kulture Rijeka, sudjeluje na projektu STEM(AJMO!). Cilj projekta je razviti kapacitete partnerskih organizacija za provedbu programa na području popularizacije STEM-a te povećati broj aktivnosti i sadržaja usmjerenih na popularizaciju STEM-a među djecom, mladima i građanima. Projekt je prijavljen u sklopu javnog poziva „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ (UP.04.2.1.10) iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Više informacija o provednim ljetnim školama, njihovim polaznicima te partnerima Zajednice tehničke kulture Zadarske županije, kao i fotogalerije održanih ljetnih škola nalaze se na poveznicama: 

Vezane fotografije

Provedene su ljetne škole tehničke kulture