III. ZIMSKA ŠKOLA TEHNIČKE KULTURE
III. ZIMSKA ŠKOLA TEHNIČKE KULTURE
Zajednica tehničke kulture Zadarske županije

U srijedu, 30. listopada, započela je treća Zimska škola tehničke kulture. Kao i prethodnih godina, Zimska škola održava se u Maškovića Hanu, u Vrani, no, ovaj put za vrijeme jesenskih praznika, od 30. listopada do 3. studenoga.

Bogati program provodit će se u trajanju od 5 dana za 12 učenika te će im biti omogućeno sudjelovanje na radionicama, predavanjima i izletima. Uz zanimljive izlete po Županiji, srž programa su radionice i predavanja udruga i vanjskih suradnika. Bez obzira na raznoliko područje interesa polaznika, sadržaj će biti prilagođen čak i onima bez ikakvog iskustva iz materije te će se tako neki možda po prvi put iskušati u kreativno-tehničkim radionicama. Ovakve škole su jedinstvene kao takve jer uključuju visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece u različitim područjima tehničke kulture. Program i način rada razvijaju kreativnost, motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju. Provodit će se programi koji uključuju radio komunikacije, modelarstvo i maketarstvo, robotiku, automatiku, elektrotehniku, elektroniku, fotografiju, ronjenje, astronomiju s promatranjem noćnog neba, programe zaštite prirode u suradnji s Parkom prirode Vransko jezero, biologiju, meteorologiju, orijentaciju i spašavanje.

Škola ima potpunu potporu Zadarske županije i Grada Zadra, a Zajednica tehničke kulture Zadarske županije na ovaj način želi učenicima iskazati zahvalnost i priznanje za njihov rad i značajan doprinos te ih motivirati za daljnje učenje i sudjelovanje u školskim i izvanškolskim aktivnostima i projektima, kao i uključenje u rad brojnih udruga tehničke kulture.