Zimska škola tehničke kulture Zadar 2019.
Zimska škola tehničke kulture Zadar 2019.
Održava se druga Zimska škola tehničke kulture.

Danas, 7. siječnja 2019. godine, u Maškovića Hanu, u Vrani, održano je svečano otvorenje druge Zimske škole koja traje 5. – 11. siječnja 2019. godine. Zimsku školu tehničke kulture Zadar 2019., za darovite učenike srednjih škola, u suradnji s Gradom Zadrom i Zadarskom županijom, organizirala je Zajednica tehničke kulture Zadarske županije i Grada Zadra.

Prisutne su prigodnim govorima pozdravili Elena Rušnjak, voditeljica marketinga Agencije Maškovića Han, Duško Kraljev, predsjednik Zajednice tehničke kulture te predstavnici Zadarske županije i Grada Zadra, župan Božidar Longin i Dina Bušić, zamjenica pročelnika UO za kulturu i šport Grada Zadra. Kako sama Zajednica voli istaknuti: „Zimska škola tehničke kulture jedinstvena je škola tehničkih aktivnosti jer uključuje visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece u različitim područjima tehničke kulture. Program i način rada razvijaju kreativnost, motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju.“ U drugoj Zimskoj školi sudjeluje dvanaest učenika srednjih škola iz čitave Zadarske županije. Vođeni željom i voljom, ustrajni u svome radu stječu znanja i vještine na prirodoslovno-matematičkom i tehničko-informatičkom području. Požrtvovnim radom, ovi mladi ljudi, uz podršku svojih mentora, ostvaruju zavidne rezultate na natjecanjima, na gradskoj, županijskoj i državnoj razini.

Organiziranjem ovakvih i sličnih škola i događanja, Zajednica tehničke kulture želi iskazati zahvalnost i priznanje za njihov rad i potaknuti ih na daljnji napredak na području tehničke kulture.