Četvrti sastanak međunarodnog projektnog tima projekta European Coworking Network održan u Zagrebu
Četvrti sastanak međunarodnog projektnog tima projekta European Coworking Network održan u Zagrebu
Poticanje samozapošljavanja i poduzetništva među mladima.

Domaćin sastanaka Udruga za promicanje socijalnih inovacija Pokreni ideju (Impact Hub Zagreb), zajedno s koordinatorom projekta Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA na sastanku održanom 28.rujna okupila je većinu predstavnika partnerskih organizacija: Grada Zadra, Betacowork Collaborative Working iz Belgije, P-55 Ltd (LOFFICE) iz Mađarske i SPEGC iz Španjolske.

Sastanak je bio prilika da se upoznaju novi članovi projektnog tima te razmjene ideje i informacije o provedenim aktivnostima, realiziranim intelektualnim rezultatima kao i nadolazećim zadacima i diseminacijskim aktivnostima. Osim toga, članovi projektnog tima su također raspravljali i o događanju koje se odvijalo sutradan pod nazivom CityYouth#challenge na kojem su i sudjelovali. Kroz projekt razvijen je model dvodnevnog događanja čiji je cilj promocija coworking koncepta i poduzetništva mladih.

Prvo takvo događanje održalo se u Zagrebu 29. i 30.rujna i to pod nazivom ZagrebYouth#challenge u organizaciji Impact Hub Zagreba namijenjeno motiviranim mladim ljudima između 18 i 30 godina. ZagrebYouth#challenge dio je projekta European Coworking Network koji se u cijelosti financira iz programa Erasmus+. U sklopu ZagrebYouth#challenge prvi put se implementirao i obrazovni modul „Postani poduzetnik“ kao projektni rezultat Grada Zadra koji je uključivao mini masterclasseve na temu poslovnog razvoja, strategije i komunikacije. Sljedeći CityYouth#challenge planiran je u veljači 2017. u Zadru u organizaciji Grada Zadra.

Projekt European Coworking Network ima za cilj promovirati koncept coworkinga među mladima kako bi ih se potaknulo na samozapošljavanje i poduzetništvo. Partneri u projektu su operateri coworking prostora u različitim zemljama pa će projekt omogućiti i povezivanje njihovih korisnika te stjecanje novih znanja, iskustava i kontakata kako za coworking korisnike, tako i za one koji upravljaju coworking prostorima. Vrijednost projekta je 170.000,00 EUR-a, trajat će do kolovoza 2017. godine.

 

Vezane fotografije

Četvrti sastanak međunarodnog projektnog tima projekta European Coworking Network održan u Zagrebu Četvrti sastanak međunarodnog projektnog tima projekta European Coworking Network održan u Zagrebu Četvrti sastanak međunarodnog projektnog tima projekta European Coworking Network održan u Zagrebu