Završna konferencija i sastanak u sklopu European Coworking Network
Završna konferencija i sastanak u sklopu European Coworking Network
O razvoju coworking prostora i trendovima u coworking svijetu.

U sklopu provedbe projekta „European Coworking Network", dana 15. lipnja 2017. godine u Las Palmasu (Gran Canaria, Španjolska), održana je završna konferencija projekta, ujedno i posljednja aktivnost na projektu.

Konferencija je okupila različite dionike uključene u poticanje poduzetništva mladih, operatere coworking prostora, projektne partnere i druge zainteresirane. Projektni partneri su predstavili realizirane intelektualne rezultate zainteresiranim sudionicima. Na okruglom stolu razgovaralo se o razvoju coworking prostora i trendovima u coworking svijetu, a organiziran je i obilazak nekoliko coworking prostora u Las Palmasu.

Osim sudjelovanja na konferenciji, predstavnici projektnog tima sudjelovali su i na šestom te ujedno i posljednjem sastanku projektnog tima. Na sastanku se raspravljalo o dosad održanim javnim događanjima koji promoviraju projektne rezultate, a dio sastanka bio je posvećen administrativnim i financijskim pitanjima vezanim za završetak projekta.

U proteklih 24 mjeseci kroz niz dvodnevnih događanja, konferencija i međusobnog umrežavanja, projekt je omogućio povezivanje njihovih korisnika coworking prostora te stjecanje novih znanja i iskustava i kontakata kako za coworking korisnike tako i za one koji upravljaju coworking prostorima. Sve aktivnosti projekta i projektni rezultati bili su usmjerene na poticanje poduzetničkih aktivnosti mladih ljudi s naglaskom na kolaborativne modele poput coworking prostora. Projektni rezultati uključuju:

  • „Usporedna studija modela coworkinga u privatnom, javnom i civilnom sektoru“
  • Edukativni modul „Postani poduzetnik“
  • Priručnik „Kako organizirati coworking događaj za mlade“

Navedeno je dostupno na sljedećem linku: http://eucoworknet.com/publications/

Nositelj projekta je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA. Kao partnerska organizacija na projektu je sudjelovao Grad Zadar te Impact Hub Zagreb iz Hrvatske, Betacowork Collaborative Working iz Belgije, Socidedad de Promocion Economica de Gran Canaria iz Španjolske, P-55 Ltd – LOFFICE iz Mađarske i Socialas inovacijas centrs iz Latvije. Vrijednost projekta je 170.000,00 eura, a financiran je u potpunosti unutar programa Erasmus+.

Vezane fotografije

Završna konferencija i sastanak u sklopu European Coworking Network Završna konferencija i sastanak u sklopu European Coworking Network Završna konferencija i sastanak u sklopu European Coworking Network