European Coworking Network
European Coworking Network
Treći sastanak međunarodnog projektnog tima projekta „European Coworking Network“ održao  se od 7. do 8. srpnja 2016. u Rigi, Latvija.

Domaćin sastanaka Socialas inovacijas centrs iz Latvije, zajedno s koordinatorom projekta Agencijom ZADRA NOVA na sastanku je okupio većinu predstavnika partnerskih organizacija: Grada Zadra, Udruge za promicanje socijalnih inovacija Pokreni ideju (Impact Hub Zagreb), Betacowork Collaborative Working iz Belgije, P-55 Ltd (LOFFICE) iz Mađarske.

Tijekom sastanka projektni partneri informirali su se o provedenim aktivnostima i realiziranim rezultatima u proteklom razdoblju, dogovarali su aktivnosti i rokove za nastavak projekta. U narednom razdoblju svi partneri organizirat će različita diseminacijska događanja koja imaju za cilj promociju realiziranih intelektualnih rezultata. Prvo takvo događanje planirano je u rujnu 2016. u Zagrebu, a namijenjeno je promociji coworking koncepta i poduzetništva mladih.

Ovo je drugi projekt kojeg ZADRA NOVA provodi kao koordinator međunarodnog konzorcija u sklopu programa Erasmus+. Projekt ima za cilj promovirati koncept coworkinga među mladima kako bi ih se potaknulo na samozapošljavanje i poduzetništvo. Partneri u projektu su operateri coworking prostora u različitim zemljama pa će projekt omogućiti i povezivanje njihovih korisnika te stjecanje novih znanja, iskustava i kontakata kako za coworking korisnike, tako i za one koji upravljaju coworking prostorima. Vrijednost projekta je 170.000,00 EUR-a, trajat će do kolovoza 2017. godine, a u cijelosti je financiran iz programa Erasmus+.

 

Vezane fotografije

European Coworking Network European Coworking Network European Coworking Network