Događanje „Coworking u Latviji – izazovi i mogućnosti“ u sklopu projekta European Coworking Network
Događanje „Coworking u Latviji – izazovi i mogućnosti“ u sklopu projekta European Coworking Network
Primjeri dobrih praksi radi pokretanja i učinkovitog vođenja coworking prostora u različitim sektorima.

Jednodnevno događanje „Coworking u Latviji – izazovi i mogućnosti“ održano je 13.rujna u Rigi kao dio projekta European Coworking Network koji se u cijelosti financira iz programa Erasmus+. Međunarodni projektni tim uključuje Socialas inovacijas centrs iz Latvije, Grad Zadar, Impact Hub Zagreb, P-55 Ltd (LOFFICE) iz Mađarske, Sociedad de Promocion Economica de Gran Canaria iz Španjolske, Betacowork Collaborative Working iz Belgije te nositelja projekta Agenciju za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Ovo diseminacijsko događanje u organizaciji projektnog partnera Socialas inovacijas centrs iz Latvije imalo je za cilj promovirati realizirani intelektualni rezultat projekta pod nazivom „Usporedna studija modela coworkinga u privatnim, javnim i nevladinim sektorima“ koja nudi opći pregled, analizu i sažetak najboljih praksi i različitih elemenata radi pokretanja i učinkovitog vođenja coworking prostora u različitim sektorima. Događanje je okupilo razne predstavnike organizacija mladih, nevladinih organizacija te općina grada.

Osim predstavljanja „Usporedne studije modela coworkinga u privatnim, javnim i nevladinim sektorima“ i održavanja raznih prezentacija na temu coworkinga, također je bila predstavljena i video prezentacija „Važnost uključivanja lokalne vlasti u razvoj coworkinga – primjer Grada Zadra“ u kojoj su sudjelovali predstavnici Grada Zadra i Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA. Nakon prezentacija, održan je i okrugli stol na kojem su sudionici definirali glavne faktore uspjeha kod pokretanja i razvoja coworking prostora te povećanja zapošljivosti i poduzetništva mladih.

U narednom razdoblju svi projektni partneri organizirat će različita diseminacijska događanja koja imaju za cilj promociju realiziranih intelektualnih rezultata. Partneri u projektu su operateri coworking prostora u različitim zemljama pa će projekt omogućiti i povezivanje njihovih korisnika te stjecanje novih znanja, iskustava i kontakata kako za coworking korisnike, tako i za one koji upravljaju coworking prostorima. Vrijednost projekta je 170.000,00 EUR-a, trajat će do kolovoza 2017. godine.

Vezane fotografije

Događanje „Coworking u Latviji – izazovi i mogućnosti“ u sklopu projekta European Coworking Network Događanje „Coworking u Latviji – izazovi i mogućnosti“ u sklopu projekta European Coworking Network