U sklopu projekta European Coworking Network organizirana konferencija „Coworking u Mađarskoj – izazovi i mogućnosti“   
U sklopu projekta European Coworking Network organizirana konferencija „Coworking u Mađarskoj – izazovi i mogućnosti“  

 

Nakon prve konferencije održane 13. rujna 2016. u Rigi (Latvija) na kojoj je predstavljena „Usporedna studija modela coworkinga u privatnom, javnom i nevladinom sektoru“, ovaj projektni rezultat predstavljen je na drugoj konferenciji u Budimpešti,  koja je održana 25. i 26. siječnja 2017. godine.
U LOFFICE coworking prostoru u središtu Budimpešte, konferencija je okupila različite dionike uključene u poticanje poduzetništva mladih, operatere coworking prostora, projektne partnere i druge zainteresirane. Na tematskim panelima razgovaralo se o mogućnostima i perspektivi daljnjeg razvoja coworkinga, a organiziran je i obilazak te upoznavanje s radom nekoliko coworking prostora u Budimpešti.
Projekt European Coworking Network pokrenula je ZADRA NOVA kao koordinator ovog međunarodnog projekat koji okuplja još šest partnera iz različitih europskih zemalja (Grad Zadar, Impact Huba Zagreb iz Hrvatske, Socialas inovacijas centrs iz Latvije, P-55 Ltd - LOFFICE iz Mađarske, Sociedad de Promocion Economica de Gran Canaria iz Španjolske te Betacowork Collaborative Working iz Belgije). Projektne aktivnosti i projektni rezultati usmjereni su na poticanje poduzetničkih aktivnosti mladih ljudi s naglaskom na kolaborativne modele poput coworking prostora. Intelektualni rezultat pod nazivom „Usporedna studija modela coworkinga u privatnim, javnim i nevladinim sektorima“ nudi opći pregled, analizu i sažetak najboljih praksi pokretanja i učinkovitog vođenja coworking prostora u različitim sektorima. Studija se može preuzeti na  sljedećem linku.
Na konferenciji su tako sudjelovali i predstavnici projektnog tima koji okuplja predstavnike svih partnera, a koji su osim na konferenciji, sudjelovali i na petom po redu sastanku projektnog tima. Na sastanku se raspravljalo o dosad održanim javnim događanjima koja promoviraju projektne rezultate, a dio sastanka bio je posvećen administrativnim i financijskim pitanjima vezanim za kvalitetnu provedbu projekta. Projekt se financira iz programa Erasmus+.

 

 

 

 
   

 

 

             

Vezane fotografije

U sklopu projekta European Coworking Network organizirana konferencija „Coworking u Mađarskoj – izazovi i mogućnosti“    U sklopu projekta European Coworking Network organizirana konferencija „Coworking u Mađarskoj – izazovi i mogućnosti“    U sklopu projekta European Coworking Network organizirana konferencija „Coworking u Mađarskoj – izazovi i mogućnosti“