Održan prvi sastanak međunarodnog projektnog tima u sklopu projekta
Održan prvi sastanak međunarodnog projektnog tima u sklopu projekta
European Coworking Network

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i Grad Zadar protekli su tjedan bili domaćini sastanka međunarodnog projektnog tima koji se održao u Zadru 24. i 25. rujna 2015. godine. Na sastanku su sudjelovali predstavnici partnerskih organizacija, a dogovorene su detaljne projektne aktivnosti koje će europski partneri provoditi unutar novog projekta European Coworking Network. Vrijednost projekta je 170.000,00 EUR-a, trajat će do kolovoza 2017. godine, a u cijelosti je financiran iz programa Erasmus+.

Nositelj projekta je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, a partneri u projektu su Grad Zadar i udruga za promicanje socijalnih inovacija Pokreni ideju (Impact Hub Zagreb) kao partneri iz Hrvatske, Betacowork Collaborative Working iz Belgije, Socialas inovacijas centrs iz Latvije, P-55 Ltd (LOFFICE) iz Mađarske i Sociedad de Promocion Economica de Gran Canaria iz Španjolske.

Aktivnosti ovog projekta imaju za cilj promovirati koncept coworkinga među mladima kako bi ih se potaknulo na samozapošljavanje i poduzetništvo. Partneri u projektu su operateri coworking prostora u različitim zemljama pa će projekt omogućiti i povezivanje njihovih korisnika te stjecanje novih znanja, iskustava i kontakata kako za coworking korisnike, tako i za one koji upravljaju coworking prostorima. Tijekom dvodnevnog sastanka definiran je akcijski plan, zadaci i obaveze partnera te su razmatrani potencijalni problemi i izazovi u provedbi. Predstavljen je logotip projekta i dogovoren komunikacijski plan  kao i strategija pristupa ciljnim skupinama, a raspravljani su i financijski te administrativni aspekt projekta. Sastanak projektnog tima održan je u multimedijalnoj dvorani budućeg COIN coworking prostora u ulici Put Murvice u Zadru, a koji se renovira i oprema u okviru tekućeg projekta Coworking Zadar financiranog iz programa IPA IIIC, komponente Regionalna konkurentnost.

 

Vezane fotografije

Održan prvi sastanak međunarodnog projektnog tima u sklopu projekta Održan prvi sastanak međunarodnog projektnog tima u sklopu projekta