Održan 2. sastanak projektnog upravljačkog tima projekta CODE
Održan 2. sastanak projektnog upravljačkog tima projekta CODE
U sklopu provedbe projekta „CODE “ 19. prosinca 2017. godine u Mostaru održan je drugi sastanak projektnog upravljačkog tima.

U sklopu provedbe projekta „CODE – Suradnja za razvoj prekograničog poslovnog okruženja“ 19. prosinca 2017. godine u Mostaru održan je drugi sastanak projektnog upravljačkog tima.

Na sastanku na kojemu su sudjelovali predstavnici vodećeg partnera, Grada Zadra te predstavnici projektnih partnera – Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Zaklade za inovacijski i tehnološki razvitak „INTERA“ iz Mostara, Javno preduzeće „Biznis inovacije i tehnologije“ iz Tuzle i Inovacionog preduzetničkog centra „TEHNOPOLIS“ iz Nikšića, raspravljalo se o do sada provedenim projektnim aktivnostima svakog od navedenih projektnih partnera. Tijek provedbe projekta „CODE“ ide prema planiranom, što se očitovalo i u certifikatima koje su zaprimili određeni projektni partneri od strane nacionalnog kontrolnog tijela razine 1. Konačno odobrenje prvog povrata sredstava očekuje se u 2018. godini.

Osim navedenoga, raspravljalo se i o komunikacijskom planu, odnosno daljnjim koracima u implementaciji digitalne kampanje koja prethodi otvaranju CODE HUB prostora u gradovima projektnih partnera. Naposljetku, uslijedila je analiza planiranih aktivnosti u drugom razdoblju provedbe projekta. One obuhvaćaju uređenje i opremanje budućih coworking prostora u gradovima projektnih partnera te početna događanja organizirana u svrhu promocije prostora i koncepta coworkinga kao takvoga. Vodeći je partner po završetku sastanka podsjetio na sudjelovanje na idućem sastanku projektnog upravljačkog tima projekta „CODE“ koje će se održati u lipnju 2018. godine u Nikšiću.

Podsjećamo, glavni cilj prekograničnog projekta CODE je unaprjeđenje poduzetničkog okruženja u prekograničnom području kroz razvoj poslovne infrastrukture i usluga podrške inovativnim poduzetničkim idejama.

Projektom je predviđeno osnaživanje potpornih institucija te razvoj i implementacija novog mentorskog programa za poduzetnike. Isto tako, planira se uspostava modela suradnje privatnog i javnog sektora radi pokretanja i razvoja IT klastera, provedba različitih specijaliziranih treninga i edukacija vezanih za razvoj IT sektora, odnosno pokretanje zajedničkog radnog (coworking) prostora u gradovima partnerima.

Projekt se sufinancira iz INTERREG IPA prekograničnog programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020., a provedba će trajati do 31.12.2019. godine.

Ukupni proračun projekta je 883.555,54 EUR, dok je programsko sufinanciranje 751.022,20 EUR.

Vezane fotografije

 Održan 2. sastanak projektnog upravljačkog tima projekta CODE  Održan 2. sastanak projektnog upravljačkog tima projekta CODE