Održan 2. sastanak projektnog upravljačkog tima projekta CODE
U sklopu provedbe projekta „CODE “ 19. prosinca 2017. godine u Mostaru održan je drugi sastanak projektnog upravljačkog tima.

U sklopu provedbe projekta „CODE – Suradnja za razvoj prekograničog poslovnog okruženja“ 19. prosinca 2017. godine u Mostaru održan je drugi sastanak projektnog upravljačkog tima.

Na sastanku na kojemu su sudjelovali predstavnici vodećeg partnera, Grada Zadra te predstavnici projektnih partnera – Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Zaklade za inovacijski i tehnološki razvitak „INTERA“ iz Mostara, Javno preduzeće „Biznis inovacije i tehnologije“ iz Tuzle i Inovacionog preduzetničkog centra „TEHNOPOLIS“ iz Nikšića, raspravljalo se o do sada provedenim projektnim aktivnostima svakog od navedenih projektnih partnera. Tijek provedbe projekta „CODE“ ide prema planiranom, što se očitovalo i u certifikatima koje su zaprimili određeni projektni partneri od strane nacionalnog kontrolnog tijela razine 1. Konačno odobrenje prvog povrata sredstava očekuje se u 2018. godini.

Osim navedenoga, raspravljalo se i o komunikacijskom planu, odnosno daljnjim koracima u implementaciji digitalne kampanje koja prethodi otvaranju CODE HUB prostora u gradovima projektnih partnera. Naposljetku, uslijedila je analiza planiranih aktivnosti u drugom razdoblju provedbe projekta. One obuhvaćaju uređenje i opremanje budućih coworking prostora u gradovima projektnih partnera te početna događanja organizirana u svrhu promocije prostora i koncepta coworkinga kao takvoga. Vodeći je partner po završetku sastanka podsjetio na sudjelovanje na idućem sastanku projektnog upravljačkog tima projekta „CODE“ koje će se održati u lipnju 2018. godine u Nikšiću.

Podsjećamo, glavni cilj prekograničnog projekta CODE je unaprjeđenje poduzetničkog okruženja u prekograničnom području kroz razvoj poslovne infrastrukture i usluga podrške inovativnim poduzetničkim idejama.

Projektom je predviđeno osnaživanje potpornih institucija te razvoj i implementacija novog mentorskog programa za poduzetnike. Isto tako, planira se uspostava modela suradnje privatnog i javnog sektora radi pokretanja i razvoja IT klastera, provedba različitih specijaliziranih treninga i edukacija vezanih za razvoj IT sektora, odnosno pokretanje zajedničkog radnog (coworking) prostora u gradovima partnerima.

Projekt se sufinancira iz INTERREG IPA prekograničnog programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020., a provedba će trajati do 31.12.2019. godine.

Ukupni proračun projekta je 883.555,54 EUR, dok je programsko sufinanciranje 751.022,20 EUR.

Vezane fotografije