Održan početni sastanak projekta REVIVAL
Održan početni sastanak projekta REVIVAL
U organizaciji vodećeg partnera od 25. do 26. veljače 2019. godine u gradu Pesaro (Italija) održan je početni sastanak projekta REVIVAL

U sklopu provedbe projekta „Revitalization and Reuse of the lost heritage in the Adriatic landscape“ akronima REVIVAL, u organizaciji vodećeg partnera, od 25. do 26. veljače 2019. godine u gradu Pesaro (Italija) održan je početni sastanak projekta.

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Zadra, Dina Bušić, prisustvovala je sastanku članova projektnog tima projekta čija je provedba formalno započela 01. siječnja 2019. godine. U 30 mjeseci provedbe projektom će se poboljšati sustav zaštite i upravljanja kulturnom i prirodnom baštinom na održiv i prostorno uravnotežen razvoj. Projekt se sufinancira iz programa Interreg Italija-Hrvatska 2014.-2020.

Prvoga dana službene posjete gradu Pesaro na istočnoj obali Italije, projektni partneri održali su u palači Gradari partnerski te sastanak upravnog vijeća navedenog projekta. Na sastancima se, osim međusobnog prvobitnog upoznavanja, upoznalo s nadolazećim aktivnostima, a dio sastanka bio je posvećen administrativnim i financijskim pitanjima vezanima za projekt.

Drugoga dana posjete, domaćini su projektnim partnerima predstavili lokalitete koji će se u okviru navedenog projekta urediti i valorizirati u sklopu navedenog projekta.

Prilikom iznošenja zaključaka sa sastanaka, dogovorio se termin održavanja sljedećeg po redu partnerskog sastanka u Zadru u lipnju 2019. godine.

Više informacija o samom projektu može se pronaći na sljedećoj poveznici: http://www.grad-zadar.hr/eu-projekt/revival-58.html

Vezane fotografije

Održan početni sastanak projekta REVIVAL