Održan početni sastanak projekta RECOLOR
Održan početni sastanak projekta RECOLOR
U organizaciji vodećeg partnera od 04. do 05. ožujka 2019. godine u Urbaniji (Italija) održan je početni sastanak projekta RECOLOR

U sklopu provedbe projekta „Reviving and EnhanCing artwOrks and Landscapes Of the adRiatic“ akronima RECOLOR, u organizaciji vodećeg partnera, od 04. do 05. ožujka 2019. godine u gradu Urbania (Italija) održan je početni sastanak projekta.

Predstavnica Grada Zadra prisustvovala je sastanku članova projektnog tima projekta čija je provedba formalno započela 01. siječnja 2019. godine. U 30 mjeseci provedbe projektom će se osigurati uređenje i valorizacija kulturnih spomenika koji do sada nisu bili uključeni u turističke rute na području gradova partnera projekta RECOLOR. Projekt se sufinancira iz programa Interreg Italija-Hrvatska 2014.-2020.

Prvoga dana službene posjete gradu Urbania u središnjoj Italiji, projektni partneri održali su partnerski te sastanak upravnog vijeća navedenog projekta. Na sastancima se, osim međusobnog prvobitnog upoznavanja, upoznalo s nadolazećim aktivnostima, a dio sastanka bio je posvećen administrativnim i financijskim pitanjima vezanima za projekt.

Drugoga dana posjete, domaćini su projektnim partnerima predstavili lokalitete koji će se u okviru navedenog projekta urediti i valorizirati, a koji se u njihovom slučaju odnose na čuvene brežuljke provincije Pesaro i Urbino, odnosno pokrajine Marche. Upravo se spomenuti brežuljci nalaze na stanovitim slikama talijanskog umjetnika Piera della Franscesca, što su domaćini izvrsno iskoristili za promociju svoga kraja kroz priču „Balkoni Piera della Franscesca“.

Prilikom iznošenja zaključaka sa sastanaka, dogovorio se termin održavanja sljedećeg po redu partnerskog sastanka u Zadru u rujnu 2019. godine.

Više informacija o samom projektu može se pronaći na sljedećoj poveznici: http://www.grad-zadar.hr/eu-projekt/recolor-57.html.

Vezane fotografije

Održan početni sastanak projekta RECOLOR Održan početni sastanak projekta RECOLOR Održan početni sastanak projekta RECOLOR Održan početni sastanak projekta RECOLOR Održan početni sastanak projekta RECOLOR